Бен Стилър пази живи експонати

Бен Стилър пази живи експонати | StandartNews.com

Теди Рузвелт е последната роля на Робин Уилямс
"Нощ в музея: Тайната на гробницата" е продължение на култовата поредица

Този филм е диво приключение в атмосферата на най-величествените музеи по света, където чудните експонати и световната история оживяват. Във филма "Нощ в музея: Тайната на гробницата" за трети пореден път Лари Дейли се впуска в епично пътуване заедно с познатите любими и нови герои. Когато експонатите в Природонаучния музей в Ню Йорк, които оживяват всяка нощ, започват да се държат странно, получилият наскоро повишение охранител Лари трябва да разберете какви са причините. Магическата плочка, която вдъхва живот на създанията, е започнала да се разпада и единственият шанс е да бъде реставрирана в Британския музей. Лари е готов на всичко, за да спаси своето "музейно семейство" и заедно със сина си Ник (Скайлър Гисондо) и част от експонатите, заминава от Ню Йорк за Лондон, за да открият тайната на плочката.

Бен Стилър пак облича униформата на пазача в Лари Дейли. Шон Леви отново е начело на продукцията като продуцент и режисьор на цял пантеон от талантливи комици, сред които Оуен Уилсън, Дан Стивънс и Бен Кингсли. "Харесва ми тематиката на тези филми. Разказват как хората отиват в музея, за да видят експонатите. Наистина е забавно, когато вляза там и видя, че имат програма за през нощта", разказва Стилър, от когото, според Леви, идва голяма част от сърцевината на филмовата поредица.

Бен не само влиза отново в кожата на Лари Дейли. Той застава и срещу себе си пред камерата в нова роля - на Лааа, неандерталец и двойник на Лари.

Лентата е последната, в която Робин Уилямс играе, преди да почине тази година. Обичаният комик е в ролята на Теди Рузвелт. Той е добър приятел на Лари, който често му споделя ценни, почти бащински мъдрости. "Аз бях фен на Робин дълго преди да работя с него като режисьор и ще остана негов фен още по-дълго. В процеса на снимките на тези филми получих и голямата привилегия да стана негов приятел. Сърцето и чувството за хумор на Робин блестеше чрез ролята на Теди и този негов герой винаги ще остане в душата на филмите - нещо, за което ще бъда вечно благодарен", споделя Леви.

Падингтън говори с гласа на Рафи

"Падингтън" е екранизация по най-продаваната по света поредица за децата на британеца Майкъл Бонд. Сценарият е на режисьора на филма Пол Кинг. Лентата разказва за комичните премеждия на млад перуански мечок, който пристига в Лондон, за да си намери дом. Когато се оказва сам и изгубен на гара Падингтън, той започва да се притеснява, че градският живот не е това, за което си мечтае. Но се натъква на семейство Браун, които прочитат написаната на ръка бележка на врата му ("Моля, грижете се за тази мечка. Благодаря ви."). Те му предлагат чай, име и покрив над главата. Изглежда сякаш късметът на Падингтън най-сетне е проработил, но само докато зловеща препараторка в музея не хвърля око на представителя на една от най-рядко срещаните породи мечки. На български симпатичният герой говори с гласа на Рафи Богосян. В ролите са Хю Боневил, Сали Хокинс, Джим Броудбент и Никол Кидман.
"Падингтън" ****

Двойка освежава брака си в Париж

В "Уикенд по френски" Джим Броудбент и Линдзи Дънкан играят двойка на средна възраст. Те са от средната класа и отиват в Париж за дълъг уикенд, с надеждата да стабилизират връзката си. Или може би да ускорят края й.

Нерешителният, отнесен Ник и вечно изискващата и ръководеща Мег се лашкат от хармония през неразбирателства към примирение и обратно.

Те непрестанно се борят с любовта, загубата, съжаленията и разочарованията по своя си, типично английски начин. Когато приемат покана за вечеря от стария приятел на Ник, Морган, американски учен суперзвезда, живеещ в шикозен парижки дом, филмът поема в неочаквана посока.

В тази магически весела история се надиграват две от актьорските съкровища на Англия. Лентата е нов връх в продължаващото сътрудничество между режисьора Роджър Мичъл и сценариста Ханиф Курейши. Филмът печели в Сан Себастиан "Сребърна раковина" за най-добър актьор на Джим Броудбент и британска независима филмова награда за най-добра женска роля на Линдзи Дънкан.
"Уикенд по френски" ****

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай