България от високо. Нова колоритна изложба в София

Какво ни представя тя

България от високо. Нова колоритна изложба в София | StandartNews.com

Източник: БНР

Рубриката "Времето на редактора" на предаването "Нашият ден" насочва слушателското внимание към изложбата "България от птичи поглед", която ще бъде открита днес, 26 януари, в галерия "София" към Български културен институт Лондон. Гост в ефира на радиото е фотографът Александър Иванов, за да разкаже за своите естетически търсения и предстоящата експозиция.  

"Опитвам се да работя по свои проекти, никой не ми ги задава", споделя фотографът на свободна практика. Той посочва, че изложбата, която включва 25 широкоформатни фотографии, посветени на българските природни и културни забележителности, е вдъхновена от работата на френския фотограф Ян Артрюз Бертран.

За фотографската работа "от птичи поглед" Иванов казва: "Снимките от въздуха бяха нещо, което разчупи, ако мога да кажа, статуквото, което от години си налагах. Тогава се снимаше с аналогови апарати, снимах основно природа във формат 6 х 7, ходех по планини и интересни места, които ме впечатляваха и които ми бяха интересни." Всичко това се оказва твърде ограничаващо като похват за Иванов. След рекламни снимки от въздух  в тандем с пилот, предизвикателството се превръща в страст за фотографа.

Александър Иванов споделя със слушателите на предаването как успява да улови едни от най-култовите си кадри. Той допълва: "От високо човек вижда много неща. Хубавото е, че не виждаме нещата, които ни дразнят – например захвърлените  отпадъци."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай