Арт галерия Vejdi представя живопис на Васил Стоев

Васил Стоев е един от най-талантливите съвременни български живописци

Арт галерия Vejdi представя живопис на Васил Стоев | StandartNews.com

Художествената галерия Vejdi на големия български скулптор Вежди Рашидов представя изложба живопис на Васил Стоев. Известният творец показва във ВИП арт пространството на „Симеоновско шосе“ 97 специално подбрани творби. Изложбата ще бъде открита на 28 септември 2023 г., четвъртък, от 18 часа.

Васил Стоев е един от най-талантливите съвременни български живописци. Творбите му са с ярък колорит, характерен рисунък и ритъм, с необикновен баланс между устрема и спокойствието.

Ето какво казва Вежди Рашидов за Васил Стоев :

„Странно, че в живота на твореца привличането не е само физическа и духовна красота, много често приятелствата стават по привличане на чувственост, което е показател за техния мироглед – то е като чистата вода за душата на големия творец. Така много от приятелствата ни на младини се определяха от тази магия, наречена талант. Събирахме се около моженето, обсъждахме всички теми в живота и в изкуството, и спорехме с различните си възгледи. Именно това ни събра с Васил Стоев – неговият цвят, неговата философия за живота, неговият изключителен талант на творец, с който мина през дългото изпитание на времето. Това е големият художник Васил!“

 

 

                                                             

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай