Антонио Бандерас оставя Холивуд заради Испания

Антонио Бандерас оставя Холивуд заради Испания | StandartNews.com

Сан Себастиян. Известният холивудски актьор Антонио Бандерас даде заявка за завръщане към испанските си корени. "Обмислям да се върна у дома и да правя филми тук", заяви роденият в Малага Бандерас на представянето на новия си филм "Аутомата" в Сан Себастиян, цитиран от "Hollywood Reporter".

Той обяви, че Холивуд е престанал да съществува като такъв и се е превърнал просто в търговска марка. "Аз може да съм белязан с тази марка през целия ми живот, но искам да правя повече филми от моята родна страна. Виждам, че тук има таланти и вярвам в моя народ", емоционално заяви той. 

54-годишният Бандерас сподели, че в Холивуд е бил жертва на стереотипи и ограничения заради произхода си и испанския си акцент, който жените по цял свят толкова харесват. По думите му са му давали точно определени роли в продължение на 23 години. В Испания той би искал по-скоро да продуцира и режисира, не толкова да играе, но ще си остави отворени врати към Холивуд. 

"Аутомата" е филм за апокалипсис с роботи с бюджет 5 милиона долара, премиерата му е на 10 октомври. Антонио Бандерас се съгласил да участва само заради снимките в родната му Испания. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай