На Великден: Бочели пее в Миланската катедрала

Концертът на най-известния тенор в света ще се предава на живо от катедралата на Великден

На Великден: Бочели пее в Миланската катедрала | StandartNews.com

Андреа Бочели ще изнесе концерт в празната миланска катедрала на Великден. Изпълнението му ще бъде предавано на живо в канала му в YouTube. В Дуомото ще бъде допуснат само още органистът на божия храм Емануеле Вианели. „Бочели: Музика за надежда“ ще се излъчи на 12 април в 19:00 часа местно време, точно когато трябваше да се проведе празничното богослужение, отменено заради пандемията. Великият тенор ще изнесе концерта напълно безплатно.

„Щастлив съм, че Андреа прие поканата. Тазгодишният Великден ще бъде много различен от обикновеното. Радостното спокойствие, което празникът носи, беше нарушено от пандемията. Сигурен съм, че невероятният глас на Бочели ще ни прегърне и ще ни осигури топлината, от която се нуждаем“, заяви кметът на Милано Джузепе Сала.

„Вярвам в силата на общата молитва и в християнския Великден – универсалния символ за прераждане, от което всички се нуждаем. Благодарение на музиката, която ще се предава на живо, събирайки милиони заедно, ние ще прегърнем раненото сърце на земята“, заяви Бочели.

Фондацията на Бочели основа благотворителен фонд в подкрепа на италианските болници. Даренията ще осигурят предпазно оборудване на медицинския персонал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай