Алф бил идол на Майкъл Джексън

Голямото му приятелство с Майкъл Джексън досега беше тайна и тепърва ще се говори за него

Алф бил идол на Майкъл Джексън | StandartNews.com

Михали Месарош-Мичу, известен с ролята на извънземния Алф в едноименния сериал от 80-те години, почина на 13 юни в САЩ на 76, съобщи мениджърът му Денис Варга. Най-смешният, най-лаком и най-неконтролируем чуждоземец, който разсмиваше малки и големи години наред, беше открит в събота в безсъзнание в банята си от мениджъра му.

Актьорът, висок само 84 сантиметра, е бил закаран в болницата в Лос Анджелис. Той имаше здравословни проблеми след прекаран инсулт преди осем години. Преди да изпадне в кома, Михали Мезарос е заявил на лекарите, че не желае да му бъдат изключени животоподдържащите апарати, дори ако здравословното му състояние не се подобри. Тъй като не е играл никъде повече от 20 години, Мичу е имал сериозни финансови затруднения. Той дори не е можел да си покрие медицинските разходи. От 1985-а до началото на здравословните му проблеми той дори живее в дома на мениджъра си Варга и неговото семейство в малкото градче Хоторн, Калифорния. В общодостъпната американска платформа "GoFundMe", чрез която хора събират дарения за различни събития - от празненства до заболявания, е бил направен фонд за него. "Трябва да обединим неговите фенове, за да помогнат с разходите. Моля, подкрепете ни в тази невероятна кауза. Ние трябва да съберем толкова пари, колкото можем - за различни медицински и погребални разходи, когато му дойде времето", е написано в страницата на доброволческия сайт.

Актьорът е роден на 20 септември 1939 г. в село край Будапеща. Той е седмото дете в много бедно семейство на овчари. Мичу започнал кариерата си на 14 през 1973-а като цирков артист в една от най-прочутите трупи в Америка: обединеното шоу на братя Ринглинг, Джеймс Бейли и Финиъс Барнъм, последният от които е известен като първия милионер в шоубизнеса. Заради ръста си той е представян като най-малкия човек на света.

"Моментално се превърна в сензация и хипнотизираше публиката от всички възрасти", пишат за него в "GoFundMe". Според колегите му в цирка той бил "една от най-големите звезди, играли в трупата". Пътувайки из Щатите и Канада, Мичу е играл пред хиляди зрители, включително и американските президенти Джими Картър и Роналд Рейгън, пред много знаменитости и политици.

Кралят на попа, покойният вече Майкъл Джексън, е бил сред омагьосаните от чара на Мичу. Те стават близки приятели и дори снимат заедно реклама на "Пепси". Майкъл изпитвал дълбока привързаност към Мичу. И двамата са седмо дете в семействата си, а името Михали се транскрибира на английски като Майкъл. В "GoFundMe" пишат, че Мичу дори е бил идол на краля на попа. Мениджърът му Денис Варга обеща, че тепърва ще разкаже в подробности за тяхната дружба. Мичу е бил много добре приет в дома на Джако - играл си е с наследниците му Принс и Парис, но през целия си живот никога не е разказвал за това.

Актьорът навлече косматия костюм - подобен на куче с голям нос или гигантски мравояд - за ситкома "Алф", който се излъчва от 1986-а до 1990-а с общо 102 епизода в 80 държави, включително и в България. Всъщност през по-голямата част на снимките на комедийната поредица е използвана кукла, управлявана от един от създателите на шоуто - Пол Фуско. Мичу е използван за снимките на Алф в цял ръст.

Той е участвал още в клип за "Аеросмит", във филмите Waxwork (1988), Big Top Pee-Wee (1988), "Магьосник: Армагедон" (1993), Freaked (1993) и сериала "Скъпи Джон". Той става американски гражданин едва през 1990 г. Почетен кмет е на Хоторн, където има много къса улица, наречена на него - "Мичу Лейн".

"Клепачите ти натежават, ти заспиваш, ти вече не си котка ти си геврек!"

"Седях си тихо и спокойно и изведнъж огладнях! Останалото ми е като в мъгла".

"Зеленчуците не са храна, зеленчуците са това, което се яде с храната".

"Хайде първо да хапнем, а после да проявяваме дружелюбие?"

"На Мелмак казваме: "Ако обичаш някого - пусни го. Ако се върне при теб, значи е твой. Ако го блъсне кола, значи така е трябвало да стане".

"Не мога да ви разбера вас, хората! Ако обичате някого, се страхувате да му го кажете, а ако разберете, че и вие не сте му безразличен, ревете за загубеното време. Ами ако утре планетата ви се взриви?"

"Лин, послушай старите, остави изкуството и действай по план. Първа точка - хвани се за първия попаднал ти богаташ!"

"Нямаше нужда да си сушиш главата със сешоара. Сега ти се разхвърчаха мислите".

"Барбекюто най-сетне се разпали. Особено колелата".

"Пожарната ли е? Идвайте бързо, нападнат съм от огромна хлебарка! Не е ваша работа? Тогава съм котка и не мога да сляза от дървото!"

"Когато лазиш под чужди прозорци, всичко можеш да чуеш".

"Аз ли съм прекалено чувствителен, или в стаята витае някакво напрежение?".

"Уморен съм! Мигам трудно".

"Уили, виж - президентът Кенеди".
"А, не, това е Мис "България".

Уили: "Знаеш ли какво е гибелно очакване?"
Алф: "Разбира се! Мелмакското бюро за запознанства!"

Уили: "Как се прави сок от котка, Алф?"
Алф: "Ами също като портокалов сок, но вместо портокал цедиш котка."

"Любимата ми храна е от всичко по много."

"Ако мога да възвърна достойнството на някой, като го яхна, аз съм винаги "за"."

"Много съм взел да забравям напоследък. Трябва да си вържа конец на пръста... Я, аз съм си вързал... Но защо?!"

"Какво е това - бележка: "Алф, не яж това!". Та аз не ям хартия!".

"Ако не ме пращахте толкова често в кухнята, нямаше да ям толкова много. Нищо чудно, че панталоните на Уили вече не ми стават!"

Кейт: "Да си чувал израза: "Любопитството погуби котката?"
Алф: "Да, а след него обикновено се казва: "Подайте доматения сос"

"Писна ми да звъни по всяко време! Като хемороид, който върти телефони".

"Знаеш ли какво става, когато разтърсиш живота за ревера? Пада пърхот - това става!"

Тревор Ачмонек: "Хей, Танер, познайте кой е!"
Алф: "Аз ще се опитам. Смахнатият ни съсед"

"Косъм от котка! Реколта 87/88. По-скоро 89".

Алф: "Казаха ми изискванията: мързел, алчност, лакомия"
Уили: "Това са седемте смъртни гряха"

"Сандвич с хляб - две филии хляб и една по средата".

"Колата мърка като котенце, което ме подсеща, че съм гладен".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай