Алън Парсънс закъснява

Музикантът днес оставя отпечатък на ръката си в НДК, утре там е лайфът на бандата му

Алън Парсънс закъснява | StandartNews.com

София. Алън Парсънс закъснява с половин денонощие за визитата си у нас. Легендарният музикант и продуцент трябваше да кацне снощи със съпругата си Лиза, но в последния момент се оказа, че пристига днес на обед. Това обаче няма да промени програмата му. Човекът, номиниран за "Грами" заради звука на култовия албум на "Пинк Флойд" The Dark Side of the Moon, ще влезе в родната "Зала на славата" на НДК.

В зала "Мати" днес от 15 часа той ще остави отпечатък на ръката си до тези на Антонио Бандерас, виолиста Юрий Башмет, композитора Гиа Канчели и диригента Емил Табаков. По-късно ще участва в "Шоуто на Слави". А вечерта от 21.30 ч в бар Rock It Алън Парсънс и компания ще заформят страхотно парти. Там ще раздават автографи и ще си правят снимки с многобройните фенове. Томбола с въпроси за творчеството на музиканта ще определи кои от тях ще получат билети за шоуто на "Алън Парсънс лайв проджект" утре в зала 1 на НДК. Тогава феновете на прогресив и арт рок композициите на 64-годишния виртуозен британец ще ги чуят в негово изпълнение.

В зала 1 ще чуем и друг голям вокал - Пи Джей Олсън. Той е в състава на "проекта" от 2003-а и работи с Парсънс по последния му солов албум. У нас идва и калифорнийският китарист, певец и автор на песни Алистър Грийн, барабанистът Дани Томсън, както и роденият в Израел басист Гай Ерез. Той често излиза на една сцена с "Джипси Кингс", Дженифър Лав Хюит и Бен Тайлър. На кийборда ще застане нюйоркчанинът Мани Фокаразо, а на саксофона - най-новото попълнение на проекта Тод Купър, работил с Били Фалкон, Нейтън Лий и Ким Бойс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай