Афродизиаците на Бойка Велкова

Бойка Велкова и Теодосий Спасова винаги са готови за омлета на императрицата

Афродизиаците на Бойка Велкова | StandartNews.com

Теодосий Спасов довечера ще свири в моноспектакъла на жена си в кукления театър

Известната актриса черпи за ЧРД с вино и с "Пътят към Афродита"

Бойка Велкова черпи за рожден ден с вино и моноспектакъл. Известната актриса играе довечера в столичния куклен театър "Пътят към Афродита" - история по нейни преживявания, вдъхновена от аромат на канела, еликсир в червено, мъжки устни, пропуснати нощи, думи на Исабел Алиенде и други афродизиаци. Една жена и една актриса се срещат, за да споделят стари тайни, забавни сюжети, вкуса към изкуството, храната и насладата от живота. Авторският проект е на Бойка, музикалната картина е на мъжа й Теодосий Спасов, художници са Венко Шурелов и Мартин Пенев, хореограф - Росен Михайлов, преводач - Катя Диманова.

"Пътят към Афродита" е за връзката между прегрешенията и израстването на духа, за противоречията и хармонията между Небесната и Телесната Афродита. Има подправки, без които битието ни би било напълно безвкусно - и Изабел Алиенде, една от най-добрите латиноамерикански разказвачки на всички времена, превеждана на над 35 езика, го доказва в романите си - всеки от тях започва на датата 8 януари. Досега страхотната дама, която живее между Чили и Калифорния, е продала повече от 65 копия на творбите си, ухаещи на магическия реализъм.

"Афродита" на Алиенде не е наръчник за начинаещи любовници или начинаещи готвачи. Напротив, тя е прекрасна, умишлена провокация за тези, които търсят опресняване на отдавна придобити с всички сили умения", пишат критиците отвъд океана. "Алиенде предлага еротично пиршество от афродизиаци, рецепти и буйни драми", е коментарът на "Венити феър".

"Театърът е моя любов, моя работа", казва рожденичката, за която актрисата и жената се сливат в балансирано цяло. Неслучайно тя предлага супа на помирението, омлета на императрицата с пет яйца, снесени току-що от целомъдрена кокошка, и други чудесии, подходящи за мира между Адам и Ева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай