НДК на крака пред ФСБ

Легендарната банда полетя високо, високо с лайфа си "Вълче време"

 НДК на крака пред ФСБ | StandartNews.com

София.  Династията ФСБ си каза тежката дума в сряда вечер в Зала 1 на НДК. Хубавата новина е, че концертът беше великолепен, а лошата - че до края на годината няма да свирят повече в София.


"Посвещаваме тези песни на всички - на нашите бащи, майки, деца и близки, на всички излъгани, които са принудени да живеят в това "Вълче време", каза Иван Лечев в началото на този удивителен спектакъл.
"Преди години милиони българи повярваха, че ги чака светло бъдеще, но сега осъзнаха, че настъпват вълчи времена", добави Румен Бояджиев. Нямаше политически подтекст, а после Формацията на Свободните Българи /ФСБ/ я подкара нетипично здраво.

Заредиха се парчета, като "Вълче време", "Иде вятър", "Последният човек", "На мен ми стига, ти си тук, имаш още моето рамо", "Обичам те до тук" и какво ли още не. Изля се цял океан от звук и лава. Имаше парчета като "Опит за летене", но и изпълненото за първи път "С тълпата по Орлов мост вървя".

Само за меломаните ще добавим, че Иван Лечев смени поне четири китари  - "Гибсън", "Стратокастер" и две "Ямахи", но и електрическа цигулка. Румен Бояджиев и Косьо Цеков пяха великолепно. Но в техния бенд бяха и следващата генерация на ФСБ -Румен-син, Борислав и Стефан – наследниците на Бояджиеви и Цекови. Освен тях на сцената бяха още Иван Звездомиров - бас и Ники Копринков - китара. Тук трябва да добавим и "цигуларя" Иван Лечев, който имаше виртуозни изпълнения.

ФСБ изпяха големия си хит "Високо" два пъти - единият в сета, а втория - на бис. Тогава цялата Зала 1 стана на крака и пя: "Високо, високо, високо застани!"
И тук идва голямото послание на групата: Високо застани! Нашите уважения към банди като "Йес", "Дженезис", "Джентъл Джайнтс", "Канзас", ако щете, но групи като българската ФСБ не им отстъпват по нищо. И те показаха, че няма да се откажат. Иван Лечев извади на сцената 8-месечното си бебе Косьо пред ликуващата публика. Та така - както казват ФСБ - това беше "Епизод от романтичен филм". Беше нещо като симпатичен вълк, с когото можеш да се разбереш, което и пяха ФСБ.

    

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай