Понеделник,

Антоанет Тончева впечатли с техно стил в Лувъра

От: Администратор -
139
 Антоанет Тончева впечатли с техно стил в Лувъра
A
A
A

Художничката Антоанет Тончева получи ласкави отзиви във френските медии за своята концептуална живопис, която показа наскоро в Международния салон за съвременно Изкуство 2016 в Париж. В Пирамидата на Лувъра тя предложи своята наложена марка- техно стил, но с нови атрактивни решения.
"Париж акумулира блясъка на световната арт сцена с ярки културни събития. Да бъдеш част от такова събитие е незабравимо, вълнуващо преживяване и постижение в аристичната кариера на всеки автор", коментира пред "Стандарт" Тончева. Зад гърба си тя вече има няколко изложби в Париж, от които две индивидуални, но според нея Лувърът е важна спирка за всеки човек на изкуството.

Следвам свои
координати, идентичен код и семантика

споделя авторката. Определя своята концептуална като отражение на цифровите измерения, на технологичния свят, скоропосочнитие емоции, комуникации и социалните мрежи. Един вид размисъл върху многопластовия техно живот, но в колоритен абстрактен изказ.
Ню Йоркската преса Wall Street International описва стила й като "уникален и автентичен, тъй като тя внася в работите си теоретични референции, проектирайки чувствата си логически и оптически върху платното, смесва математика, емоция, реалност и супер-реалност".
В парижката преса също отразиха участието на българката. "Абстрактните платна на Тончева с типични форми ни говорят за живота, провокират анализ в

търсене на посланията чрез цифрови решения

пишат медиите във френската столица.
За Антоанет престоят във френската столица е минал повече от бързо. Многобройни срещи, запознанства, вълнуващи истории, разходки в парк Тюйлери, кроасан и кафе, бърза френска закуска и отново пред камерата за новия й филм, посветен на Париж и изкуството.
"Градът през погледа на всекидневието и културните събития. През акумулираната енергия от преживявания и емоции, където се срещат автори от цял свят, които създадат "съвременния световен пейзаж в Лувъра", обяснява тя.
На въпроса какво според Тончева е най-важно за успешна картина, тя казва "първо е движението, да я анимира, да й даде живот, после светлината и накрая представянето. В крайна сметка тя ви води,а не вие нея".
Освен живопис, Антоанет работи и дизайнески проекти, мултимедия, международни проекти.
Има многобройни участия в престижни галерии и Музея на модерното изкуство в Манхатън, Кралската Академия по изкуствата В Брюксел, Международни арт форуми в Милано, Виена, Хелзинки, Ню Йорк и Япония.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички