9 неща, които не знаем за...:Башар Рахал бил шофьор на такси

9 неща, които не знаем за...:Башар Рахал бил шофьор на такси | StandartNews.com

Известният актьор гони комари с електронни хилки

Башар Рахал е ранно пиле и рано пее. Става в 6, приготвя закуска за момичетата вкъщи и започва да мисли надлъж и нашир, на спокойствие край чаша димящо кафе. Така бил, откакто влязъл в критическата на 30, шегува се той. Тези дни приключи с ваканцията и сега се готви за ново предаване, но какво е то, още е тайна.

1. Изкарал 1000 марки с чар и волан

В ролята на Де Ниро от "Шофьор на такси" влязъл наистина в годините на ВИТИЗ. Бил втори курс. В академията по това време активно се ходело по купони. "Аз почти не пиех алкохол. Тия сбирки ми бяха леко чужди. И исках да си уплътнявам времето с някаква дейност, но да няма работно време. Колеги караха вече такси, аз също си взех табелка и тръгнах с тях. Тогава играех в "Дон Кихот" на Сашо Морфов в Народния театър. Паркирах пред входа и след представление качвах разни хора. Те ахваха: "Ама вие не бяхте ли... преди малко...?. И аз: "Нее, бъркате". Пак упорстваха, че са ме видели току-що, но аз не, та не: "Нещо сте в грешка. Накъде да ви закарам?". Виждал всякакви чешити, които му вършели чудна работа като актьор - да събира човешки материал. 6 месеца карал такси и припечелил 1000 марки.

2. Изучил уейкборда

Тази година за първи път се качил на уейкборд край къмпинг "Градина", много му харесало и следващото лято ще е върху дъската, от която го теглят из морето. Първо решил само да пробва, но после се увлякъл. Вече се е усъвършенствал със сърфа. Голямата му дъщеря Клоуи също се качила на уейкборд, отначало мислела, че няма да се справи, но на третия път успяла. Цяло лято Башар и семейството му плажували там, само за няколко дни отсъствал заради снимките на игралния филм "11 "а".

На къмпинга най-често закъсвал с тока. Три стабилизатора сменил Башар, докато задвижи климатика. За някои вероятно е бил, както сам казва, като арабин с бомба - притичвал, мъкнел нещо по плажа, с жички, кабели.

Вечер със съпругата му Калина, Клоуи и малката Индия гонели комари с хилки на ток, които си взели от Гърция. Прииждали от блатото като че в такт с музиката от "1492: Conquest of Paradise" на Вангелис. Имало и много зайци.

"Бях единственият, който явно е паркирал караваната върху мравуняк, защото трошичка да паднеше и веднага се скупчваха, но това пък ни държеше дисциплинирани", обобщава той.

3. Стана майстор на тангото

Заради филма "11 "а" се научил да танцува танго. По сценарий той е съпруг на Яна Маринова, която пък е преподавател по литература и танци. "Беше цяло премеждие да се науча. Трудно, но и интересно. Ако гледаш отстрани, ще си кажеш, че жената прави някакви страхотни движения, а се оказва, че ако мъжът не я води, не може и крачка да направи. Трябва да балансираш, да мислиш за много неща. Като си тръгвах от репетициите, хващах някой да танцува, обяснявайки му: "Чакай да видя това сега дали го запомних". Най-често се упражнявал с Клоуи и тя много се забавлявала.

4. Харесва се с брада

Заради "Следващият, моля" се носеше избръснат, за да е приветлив. Иначе обича да се гледа с обраснала физиономия. "Може би като кача 5-6 килца отгоре, тя ме прави по-слаб", смее се той.

5. Родил се в шестия месец

В арабската му рода всички са православни християни - 2500 човека. "Знам от леля ми, че когато постиш, даже не трябва да го казваш. Това го пише в Библията. Баща ми Мунзер, на български Михаил, пости заради мен 20 години. За да оживея, дал обет - че през лятото, когато са Богородичните пости, ще спазва каноните. Чак на 20-ата ми годишнина го разбрах. Дойде, погали ме, целуна ме по главата и каза: "Моят обет свърши". Роден съм в края на шестия месец, с увита пъпна връв, с нулева отрицателна група. Било е супер страшно. Дали са ми само 5 процента шанс. И никой не е имал нулева отрицателна, за да ми влеят. Имал съм и жълтеница, пневмония - чудо е, че съм жив. Индийка, която работела при нашите, се оказала със същата кръвна група и тя ми дала от своята.
Трябвало е да се казвам Еймън. И тя е дала идеята да бъда Башар - "благата вест за раждането на Христос". Казала: "Така може да му потръгне". Така че аз съм си един Благовест. Това се случва в Дубай", разказва чаровният актьор.

6. Става герой в Лондон

С полетите е много забавно, защото пътува с доста деца. "Почти винаги е с някое и друго хлапе на приятел", смее се той. Последният път ги сложили на отделни места и постоянно сновял да провери кое се е накапало, кое заспало. Истински babysitter. Иначе, като статистика, му се е случвало да пътува и по 7 пъти в година до Лос Анджелис и обратно. Това разстояние за нищо го няма. Веднъж полетът му бил през Истанбул и се спречкал с властите, защото му досадили с въпроси от сорта: "Откъде идвате, какво правихте в България, какво ще правите в Лос Анджелис?". Башар им обяснил, че има и американски, и български паспорт, и ако имат въпрос към него, той би трябвало да бъде: "Какво ще правите в Турция". Преровили му багажа, но го пуснали. Много е важно да си знаеш правата, мъдро отбелязва актьорът. Спомня си как полетът от Лондон за София закъснял с 3 часа, после ги качили и тръгнали, но самолетът се развалил и ги върнали на летище "Хийтроу" в един през нощта. Пасажерите циркулирали насам-натам, Башар, както винаги, бил с няколко деца, накацали по рамото му. Чашата преляла, като им казали да си вдигнат целия багаж, защото ще чистят пода. Башар избухнал, те го заплашили с някаква абревиатура, той им отвърнал - ако искат да викнат всякакви "ти си ей, ти ей чи ди, все му е тая". И че ако след 15 минути не настанят всички пътници в хотел, ще стане проблем и ще ги съди до дупка. И след 15 минути извозили компанията до най-близкия "Радисън". Наспали се, закусили заедно и в 7 се върнали на летището и поели към София. Всички го гледали като герой.

7. Измисля закачки и каламбури с кеф

Харесва си героя Кутрум от "Корпус за бързо реагиране". "Той е много обран. Говори различни езици, от ромски произход е, в същото време е много елегантен. И все пак като види подводница, възкликва: "Бате, това е много железо". С Васко Мавриков се занасяли със статистките по време на терена: "Айде, по-бързо да снимаме, че Брус Уилис идва утре". "Мавриков им разправяше, че отива в Алжир да снима "Троя" втора част. Представете си Васко до Брад Пит - ядрена заплаха три", смее се Башар, за който да измисля закачки е състояние на духа.

8. Свири на тромпет в училищния хор

В училищния хор надува тромпета и знаел няколко хорца, даже ходил на едно-две турнета. Като дете свири и на пиано, докато госпожата, Милка, стара аристократка, не го спипала, че не знае нотите и кара по слух. Казала му, че е непоправим, щом за една година не ги е научил.

9. Приятел е с първата си изгора

Първата му голяма любов е Деляна - от емоционалните тийнейджърски години. Днес семействата им се събират и са много близки приятели - всички живеят отвъд океана. "Как се завъртя животът, ето че 25 години по-късно аз водя нейното дете напред-назад в Америка, тя води моите, като роднини сме", разказва още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай