70-годишна изпревари Мария Бакалова

Южнокорейката Юн Ю-джун грабна наградата от Гилдията на актьорите

70-годишна изпревари Мария Бакалова | StandartNews.com

Мария Бакалова се размина с наградата на Гилдията на актьорите за най-добра актриса в поддържаща роля във филм за изпълнението си в "Борат 2". Отличието на професионалната организация отиде при южнокорейката Юн Ю-джун за превъплъщението й във филма "Минари", предаде Ройтерс.

"Много съм доволна и щастлива", каза 73-годишната Юн, влязла в образа на свадлива баба. При мъжете номер едно в поддържаща роля във филм бе удостоен британецът Даниел Калуя за "Юда и черният месия". Водещата награда за най-добър актьорски състав във филм отиде при "Процесът срещу Чикаго 7".

Отличието за най-добър актьор получи посмъртно Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса", а за най-добра актриса беше обявена Вайола Дейвис за същия филм. Боузман, звездата от  "Черната пантера", почина на 43 от рак на дебелото черво през август.

Наградата за най-добър актьорски състав в телевизионен драматичен сериал отиде при "Короната". С приза за най-добър актьорски състав в телевизионен комедиен сериал бе удостоен "Шитс Крийк".

Наградите на Гилдията на актьорите са смятани за увертюра към Оскарите, тъй като членовете на организацията са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.

Мария Бакалова е номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля и за "Оскар". Тази година церемонията по раздаване на най-престижните филмови награди ще се състои на 25 април.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай