6000 часа с Гала

За десет години водещата на "На кафе" е била ковач и боклукчия

6000 часа с Гала  | StandartNews.com

София. Гала празнува десет години като първа дама и тарторка на любимото на много еви предаване "На кафе". Шоуто на Нова наистина няма аналог и чаровницата от Плевен е своеобразна кралица в своя часови пояс. Всичко започва през 2000 г. "Не бях спала цяла нощ. Чудех се с какво ще запълня три часа екранно време. Не бях на себе си от притеснение. Беше невероятен шок", спомня си Гала. Доста по-късно тя признава, че смущението не е толкова голямо, но предефирната треска продължава да я държи. И си пожелава това никога да не се променя. "Ако ги няма трепетът и вълнението, ако всичко е спокойно, нещата може да не се получат. "На кафе" е другият мой живот".

 


Първите гости на Гала са Кристина Димитрова и Андрей Баташов. Самата тя се е превъплъщавала в ковач, леяр, хлебопекар, боклукчия, продавала е плодове и зеленчуци на сергия, водила е с ролки на косата и по пижама. Варила е ракия, карала е трактор, стреляла е с пистолет и пушка, играла е ръгби и кърлинг, качвала се е на симулатор на пилотна кабина, водила е под вода, влиза в женския затвор в търсене на вълнуващи човешки истории.

 


Да се прекръсти е задължително за Гала преди всеки ефир. В студиото са влизали крави, кучета, овце, магарета, коне, змии, тарантули, орел, тюлени и дори камила. Репортерите са предавали на живо от връх Вола, от пещера, от контролната зала на АЕЦ "Козлодуй", от открито море, под вода и от макет на дебело черво.

 


Пред Гала са се изповядали Памела Андерсън, Парис Хилтън, Бен Крос, който казва в ефир: "Гала е по-красива от холивудска звезда".

 


Рекордите са забележителни - най-дългото предаване продължава 6 часа без прекъсване. Поводът е сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, когато коментатори в студиото и множество директни включвания с кореспондента на Нова от Лондон Галя Щърбева правят зрителите свидетели на едно от най-важните събития в съвременната история на Великобритания.

 

Най-дълго просъществувалият декор е настоящият - Piazza de Gala.


За 10 години е имало 2000 предавания, които са равни на 6000 часа жив ефир. В тях "На кафе" забавлява, изповядва, помага, образова, преобръща нагласи, разчупва стереотипи, ангажира се с каузи и променя живота на хората. Гала и нейният екип бяха първите, които повдигнаха темата за аутизма - показаха го с историите на деца, които успяха да се излекуват пред очите на зрителите. Помогнаха на малкия Виктор да се пребори с тумор, като му осигуриха лечение с кибернож, събраха пари за купуването на транспортни кувьози за Майчин дом. За първи път зрителите на "На кафе" стават свидетели на раждане на живо в ефир, както и на пластични операции, които се случват в студиото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай