Понеделник,

234 филмови дейци подкрепят новия закон за киното

От: Агенция Стандарт -
234 филмови дейци подкрепят новия закон за киното
A
A
A

Със специална декларация, внесена днес в Народното събрание, нови 234 режисьори, продуценти, оператори, сценаристи, директори на продукции и актьори подкрепят приемането на новия Закон за филмовата индустрия.

Като част от свободната и независима общност, която създава филми и сериали, кинотворците приветстват новия закон, който осигурява два пъти повече средства за филми и разширява обхвата си с финансови стимули и дофинансиране на сериали като отделни целеви помощи. Подписалите декларацията са убедени, че този законопроект дава огромни възможности на всички, които са заети в тази индустрия.

„Като неразделна част от филмовата индустрия призоваваме гилдията към единение и взаимно уважение, защото за какво изкуство можем да говорим, ако преди всичко не владеем изкуството да общуваме!“, пишат творците в декларацията, адресирана до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и до председателя на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов. В края на миналата седмица други 337 работещи в кинопроизводството също призоваха с писмо до г-н Рашидов новият Закон за киното, който мина на първо четене, да бъде приет от парламента.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички