Събота,

19 заглавия на Марвел по HBO GO

От: Агенция Стандарт -
432
19 заглавия на Марвел по HBO GO
A
A
A

Докато част от привлекателността на филмите за супергерои е техният фантастичен аспект, който можем да използваме като форма на бягство от проблемите, с които се сблъскваме в реалността, тези филми също са популярни и заради обратното: те отразяват човешкия опит и възможността и надеждата, че човечеството може да се справи с почти всяко предизвикателство. Ето защо точно в този момент HBO добавя до края на май 19 Марвел заглавия в онлайн стрийминг платформата HBO GO в България.

На 10 април е HBO GO премиерата на трилогията за Железния човек, а другите  достъпни за гледане в момента заглавия са „Отмъстителите: краят“ (2019), „Капитан Марвел“ (2019) и “Спайдърмен: далече от дома“ (2019).

Към колекцията в HBO GO ще се добавят поетапно „Капитан Америка: първият отмъстител“, „Капитан Америка: завръщането на първия отмъстител“, „Първият отмъстител: войната на героите“, „Тор“, „Тор: светът на мрака“, „Тор: рагнарок“, „Черната пантера“, „Доктор Стрейндж“, „Пазителите на Галактиката“, „Пазителите на Галактиката vol.2”, „Отмъстителите“, „Отмъстителите: ерата на Ултрон“ и „Отмъстителите: война без край“.

Всеки петък в онлайн стрийминг платформата ще сa достъпни нови заглавия:

10 април: „Железният човек“ 1, 2 и 3

17 април: „Капитан Америка: първият отмъстител“; „Капитан Америка: завръщането на първия отмъстител“; „Първият отмъстител: войната на героите“

24 април: „Тор“; „Тор: светът на мрака“; „Тор: Рагнарок“

1 май: „Черната пантера“; „Доктор Стрейндж“; „Пазителите на Галактиката“; „Пазителите на Галактиката vol.2”

8 май: „Отмъстителите“; „Отмъстителите: ерата на Ултрон“; „Отмъстителите: война без край“

Киновселената на Марвел не би могла да съществува без успеха на филмите за Железния човек Тони Старк. В средата на първото десетилетие от новия век в Марвел решават да обединят героите, които са останали в портфолиото им след краха на комикс индустрията в края на 90-те години и правят нещо, което никой до този момент не е правил. Те създават споделена фабула на супергерои като ги поставят на голям екран. „Железният човек“ е първият филм на Марвел и той оправдава очакванията и на студиото и на феновете. Вторият филм от поредицата жъне още по-голям успех, а третото заглавие все още е в топ 3 на най-успешните солови филми за супергерои. Когато за пръв път излиза през 2008-а, никой не очаква, че ще стане толкова голям хит. Супергерой от Б-лигата, изигран от актьор, който в този момент не е на върха на славата си и продуциран от прохождащо в света на киното студио. Успехът в голяма степен е и благодарение именно на превъплъщението на Робърт Дауни-младши и днес не можем да си представим друг в тази роля, макар в началото Том Круз да е бил обмислян вариант. Робърт успява да предаде усещането за „гений, милиардер, плейбой, филантроп“ и прави ролята на Тони Старк своя запазена марка.

В по-новите истории от киновселената на Марвел виждаме извънземни, говорещи миещи мечки и живи дървета, но Железният човек носи един реализъм и доза хумор, който го държи заземен и герой, близък до зрителя. Дванадесет години след излизането на първия филм, специалните ефекти все още изглеждат добре, а костюмът на Тони Старк e героично-реалистичен дори на фона на последните филми от вселената на Марвел.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Hbo Go Марвел