185 българи свирят с Енио Мориконе през декември

185 българи свирят с Енио Мориконе през декември | StandartNews.com

София. 185 българи от оркестъра и хора на „Класик ФМ" ще свирят заедно със световно известния композитор и диригент Енио Мориконе по време на концерта му в София. Заедно с него ше пристигнат шестима италиански музиканти, както и оперната прима Сузана Ригачи. Концертът на Мориконе ще бъде на 10 декември от 20 часа в зала „Арена Армеец".

Енио Мориконе композира музика за повече от 20 наградени филма, както и няколко симфонични и хорови аранжимента, част от които ще бъдат изпълнени в София. Сред тях са мелодиите от филмите „За една шепа долари" (1964), „Добрият, лошият и злият" (1966), „Имало едно време в Америка" (1983), „Недосегаемите" (1987) и „Малена" (2000).

Шведката Ригачи се е изявявала на сцените на на Royal Albert Hall, Queen Elizabeth Hall, Teatro alla Scala, Arena di Verona, съобщават организаторите на концерта. Певицата започва своята кариера със спечелването на конкурса "Мария Калас", организиран от Италианското радио и телевизия. Името й се прочува и с участието й в международно състезание в "Моцартеум" в Залцбург. Тя е вокален педагог на пет езика: италиански, френски, английски, немски, шведски, и също така води международни Майсторски класове и преподава камерна музика за певци в Консерваторията на Терни (Италия).

От 2001 г. до днес тя е солов глас в концертите на Енио Мориконе. Последната й изява бе с Мориконе при завръщането му на Арена ди Верона преди седмица. Това е единадесетият пореден концерт на Маестрото на емблематичната локация след миналогодишния му юбилеен "10 години концертна дейност". Гост бе неповторимата Дулсе Понтеш, която внесе уникален акцент на изпълненията с оркестъра на RAI и симфоничния хор на Верона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай