180 лева бил първият хонорар на Башар

Да поразреди училището, прави много бели, казвали даскалите

180 лева бил първият хонорар на Башар | StandartNews.com

Край Башар Рахал е жега не само заради метеорологичните условия. Снима във втората част на "Корпус за бързо реагиране", а героят му Кутрум ще се превърне в колоритен таен агент. Веднага след това се впуска във втория сезон на "Дървото на живота", където е в ролята на социалиста Христо Вълчев. Паралелно с това смогва да участва в три холивудски продукции. Винаги различен, винаги добър. Успя да изкопчи от астрономическото време обаче цели три дни, за да покъмпингува на морето. И да отпразнува четвъртия рожден ден на малката си дъщеря Индия.

За политиката

Не успях да отида на протестите, за съжаление. Имах толкова много работа! Подкрепям обаче недоволството. Глупаво е от страна на БСП да вземат властта и така да си пропилеят шанса. Хората не са прости и знаят какво се случва. Търпението на всички се изчерпва. Ситуацията ще се оправи в момента, когато си вкараме около 350 депутати от Германия - наемаме ги за четири години и нещата ще потръгнат. Или ако случайно народът се обърка и избере Иван Костов, а той стисне зъби и реши, че не е единственият, който може да прави партия и събере десница. И може би ще има по-добро правителство. Имаме нужда от политици, които не са навътре в някакви бизнеси. Казваме си, че ни трябват богати политици, за да не крадат, но не е точно така. Явно са богати, защото преди това някой нещо им е дал и сега си иска услугата обратно. Има, разбира се, и доблестни хора. Познавам една от тях - Ема Москова, беше министър на културата. Моят учител от ВИТИЗ Стефан Данаилов също се занимава с политика от много време, но дори и той май се умори. Лоялен е максимално към съпартийците си, което е достойно. Народът е прав, че иска да гласува за личности, не за партии. Няма да забравя какво казаха за Бил Клинтън - че е голям мръсник в личния си живот и дяволски добър политик. Но ето - опита се да оправи здравната реформа, не успя, а Барак я довърши. Така че една политика може върши работа на едни, а да вреди на други.

Тийн години

Като ученик бях от най-големите бунтари. Наскоро имахме събиране на английската гимназия и една учителка ми припомни как съм си пиел кока-кола в час. И тя ми се развикала: "Ами как може, ако и другите искат?!". И аз съм помолил да изляза, отишъл съм и съм донесъл две каси за целия клас. За да й натрия носа. Карах съучениците ми да бягаме, за да играем баскетбол. Минавах през съседната паралелка, казвах им, че имат свободен по биология - да излизат на двора, за да пробваме сили под коша. А на моя клас обяснявах, че имаме свободен, примерно по история - те също изхвърчаха навън и се състезавахме. Учителите, докато се усетят, вече беше средата на часа. В началното училище бяха вдигнали ръце от мен. Директорът викна баща ми: "Непрекъснато прави бели - ту счупено стъкло, ту съборена саксия, ту се сбие с някой. Проблемът е, че той идва редовно на училище. Ако си вземе ден-два почивка, ще е добре. Но той винаги е тук. Поне да бягаше, но не го прави".

Happy B-day

Празнувахме рождения ден на Индия тук, на плажа, дойде и нейният най-добър приятел Дориан - син на мой най-добър приятел. Долетяха от Америка за партито. Всички детски веселби пробвахме - стрелбище, въртележки. Подарих й златна гривничка. Играчките не ги броя.

Киномаратон

Снимах в "Херкулес 3D", "Index 0", както и в "Аутомата" на Бандерас. В "Херкулес" съм командир на батальон. Аз съм му дясната ръка. Рени Харлин е режисьор на лентата, той е правил и "Умирай трудно 2". Рени е един от най-знаещите какво искат режисьори. Нямаше един ден да се работи овъртайм. Когато трябваше да свършим в 7, в седем без пет казваше: "Благодаря ви, беше прекрасен ден, пожелавам ви хубава вечер, ще се видим утре". Мисля, че това ще е един от най-хубавите филми, които "Милениум" продуцират. Може би ще има успеха на "Непобедимите". Засякохме се в "Херкулес" с Иван Стаменов, с който играем в "Дървото на живота". Много обичам майтапите на снимачната площадка. Иван е уникално доверчив човек и обичам да го връзвам. Веднъж обядвахме и той каза: "Пич, утре пътувам за Виена, при децата". Викам: "Джонка, как ще пътуваш, утре имаме снимки!". И в този момент пиша съобщение на една жена от продукцията да го излъже. Тя му звъни и разправя: "Извинявай, не съм ти казала, че за утре минаха снимките". Беше много забавно, защото той повярва.
А във филма на Антонио Бандерас играя доктор, гинеколог, това е нещо като футуристичен трилър. Интересно е, че в "Index 0" също съм гинеколог и пак е футуристичен сюжета.

За Карла

Сестра ми Карла пак ще играе жена ми Рашка във втората част на "Корпус за бързо реагиране". Карла е самороден талант, неочукан диамант. Ако има подходящ режисьор около нея, тя може да достигне световни висини, защото има толкова много дарби, събрани в нея, че нямам думи!

Под прикритие

Каниха ме да играя дясната игра на Захари Бахаров - Крум в "Под прикритие". Ролята щеше да е по-голяма, ако бях аз. Но повече ми хареса предизвикателството "Дървото на живота". Мисля, че правим сериал, който ще остане в историята.
Имах страхотен момент в 11-а серия с Христо Шопов, партнирахме си невероятно. От първи август почваме пак снимки. Ще вдигам революции.

Първият хонорар

Взех го от "Иван и Александра 1952", филма на Иван Ничев. Бях в седми клас. Майка ми ме заведе на кастинг. Преди това ходих на друг, където си глътнах езика и не казах нищо. И на този не спрях да бърборя, затова и ме взеха. Борко Чучков също игра тогава. Там се запознах и със Сашо Морфов. Мисля, че получих към 180 лева. Водих класа на баклави и тулумби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай