Страшни цифри! 59% от децата са жертва на кибертормоз

Втори форум от кампанията на "Стандарт" "Киберзащитници"

Страшни цифри! 59% от децата са жертва на кибертормоз | StandartNews.com

59% от децата в България са станали жертва на кибертормоз в различни му форми. Тревожните данни изнесе израелският експерт по сигурност Владимир Бронфенбренер по време на дискусията на "Стандарт" в Пловдив „Заедно в борбата срещу кибертормоза на деца“. Това е вторият форум от националната кампания "Киберзащитници", която медията ни прави заедно с Черноморската академия за сигурност.

ВИЖ ОЩЕ: Славка Бозукова: По-строги наказания за кибертормоз над деца

В целия ЕС пострадали от онлайн тормоз са средно 52% от непълнолетните. Сред отделните европейски държави процентът е различен, като в някои достига 82%.

В Израел пък потърпевшите от кибертормоз са 33%, като преди няколко години са били два пъти повече, обясни Бронфенбренер. През 2022 г. кибертормозът срещу деца в България е намалял с 4% или 20 000 ученици по-малко са сред засегнатите.

На дискусията в Дома на културата, която се води от главния редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова, присъстват Мирослав Беляшки, началник на кабинета на кмета на Пловдив, епископ Арсений, шефката на РУО Антоанета Пакова, районният прокурор Петър Петров, заместник-окръжният прокурор Анна Викова, заместник-председателят на Районния съд Александър Точевски и други.

Конферентната зала в Дома на културата се оказа тясна да събере всички желаещи да присъстват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай