РБ: Пламен Орешарски е бившият премиер на България

РБ: Пламен Орешарски е бившият премиер на България | StandartNews.com

София. "БСП понесе исторически разгром. Не знам нейните с гласове на коя от другите сериозни партии могат да се мерят заради корпоративния вот. Тези избори са основание за незабавно искане на оставка на това правителство. Пламен Орешарски е вече бившият премиер на република България. Не може да се говори в бъдеще време", заяви Радан Кънев от Реформаторския блок на пресконференцията след евровота.

"Ние не сме победители на тези избори. Но взехме, на футболен език, хикс на чужд терен и то с отбелязан гол", коментира още говорителят на РБ.

"РБ проведе трудна кампания в изключително неприятна медийна и социологическа среда. Купеният и контролираният вот достигнаха нечувани върхове. Особено осезаемо в селата и малките населени места", каза още Кънев.

"Нашите амбиции са към нормална европейска държава и ще го направим", това пък каза водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева.

"Считам за свой пръв дълг да работя единството на Реформаторския блок. Цялата листа е чудесна и продължаваме напред. Завоюваме стъпка по стъпка територия на нормалност. Европейският парламент ще има в лицето на Реформаторския блок хора, които разбират цялата дълбочина на необходимостта от едно рамо, от един тласък от европейските институции към България, за да можем да направим по-бързо своите крачки напред. Държим на Европейския съюз, той да обръща внимание на гражданите. Всеки един от нас ще работи за Европа на гражданите. Нашите амбиции са към нормална европейска държава и ще го направим", каза още Кунева.

"Аз работя за това единство на листата и на резултата. Можеше и да се представим още по-добре, но наистина условията бяха тежки и нашите симпатизанти се радват, че направихме този пробив. Свикнете с преференциите, искайте тези преференции, не оставайте тези преференции да изчезнат. Те не са за твърдите партийни ядра. Преференциите означават да оправомощиш гражданите допълнително да коригират във всеки един момент това, което партиите са предложили", добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай