Пеевски: Отстъпвам мястото си на Искра Михайлова

Пеевски: Отстъпвам мястото си на Искра Михайлова | StandartNews.com

София. Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказва от мястото си в Европейския парламент в полза на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова на пресконференцията на Движението за права и свободи в НДК.

"Първото, което искам да направя, е да благодаря на нашите избиратели за гласовете. Те ме съхраниха и ми дадоха сили да съм тук тази вечер. Благодарение на тях ме има. Те показаха нашето място и че не можем да бъдем изместени. Искам да благодаря за доверието на структурите, което те дадоха персонално за мен. Надявам се, че го оправдах, въпреки едната година, в която бях подложен на незаслужени атаки от много от медиите. Така и не разбрах в какво ме обвиняват, дори и сега по пътя към НДК по мен тичаха хора, които служат на други госдподари и ми задаваха въпроси, които и те не знаят защо питат. Не тая злоба към никого, въпреки всичко.

Да оглавя ДАНС също беше решение да дам нещо на България. Видяхте, като се появи недоволство, сам се оттеглих. Една година не чух какви са критиките към мен. Ако бях чул обвинение, бих го разбрал и бих се оттеглил като цяло от политиката. Но за една година не чух нито едно стойностно обвинение персонално към мен. Постоянно се заливат със сигнали институциите за фалшиви проверки срещу мен и моето семейство. И това ще изтърпя, но като свърши, кой ще ми се извини?! Не и тези, които ме обвиняват, те изпълняват поръчка.

По отношение на евродепутатството - това не е самоцел за мен. Затова ще отстъпя моето място на г-жа Искра Михайлова. След това, което направиха нашите структури, аз имам нужда да бъда още дълги години до тях", заяви Делян Пеевски. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай