Калфин: Малките партии ще решат какво ще се случи

Калфин: Малките партии ще решат какво ще се случи | StandartNews.com

София. Може да се окаже, че решаващо какво ще се случи ще заависи от малките партии, заяви на влизане в НДК Ивайло Калфин от АБВ.

„Надявам се да сме успешни на изборите. Вижда се, че малките партии са тези, които най-вероятно ще решат какво да се случи. Вижда се недоверието към големите. Надявам се след този резултат днес да има възможност за разум и стабилност в държавата", заяви Калфин.

„При тези данни може да се състави правителство, то очевидно няма да е еднопартийно или близко до еднопартийно, но трябва да бъде основано на широко съгласие и подробно разписани ангажименти. Тогава ще бъде стабилно", заяви още Калфин.

„Има конституция, но мисля, че декември месец ако накараме хората за следващия път да гласуват, надали ще е по-различен резултатът. Политическите сили трябва да проявят отговорност, да загърбят егоистичните си партийни интереси и да намерят националния интерес", допълни той.

Двете големи партии - ГЕРБ и БСП, вземат по-малко от половината от гласовете на българските граждани. Това показва, че хората се обръщат към малките партии, каза още Калфин пред БНТ. Водещите политически сили трябва да се обърнат към всички и да потърсят възможно най-широката коалиция, с ясно разписана програма от парламента, смята той. Той посъветва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да глътне егото си и да поеме отговорността да състави широка работеща коалиция, тъй като зимата идва. по думите му Борисов трябва да започне с оферта към абсолютно всички и подходът да бъде максимално отворен. 

Отговорното поведение вътре в левицата е да намерим отново доверието на избирателите, каза още Ивайло Калфин. Отговорност на политиците е да покажат, че лявата политика има основание и не е обременена с това, на което станахме свидетели през последното управление, категоричен бе той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай