Защо депутат на Борисов нарече ДБ "апендикс на ПП"

Георг Георгиев заяви, че хората са наблюдавали лицемерие по отношение на цялото управление на кабинета на Кирил Петков

Защо депутат на Борисов нарече ДБ "апендикс на ПП" | StandartNews.com

"Във всяка една област ние почувствахме провалите на кабинета Петков. Усещаме провалите в инфлацията, цените по магазините, домакинствата, международния имидж на държавата ни. Хората по разходите си го усетиха. Това, че ДБ избраха да бъдат някакъв “апендикс” си е техен избор. Самата коалиция е функция, че те не могат сами. Те знаят, че ще бъдат разгромени от българските избиратели." Това заяви Георг Георгиев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

"Това, което ние направихме, когато получихме първия мандат, беше да се организира истински кръг от преговори. Не мога да си представя, че съществува коалиция, която да се различава на мнение бюджет."

Георгиев заяви, че хората са наблюдавали лицемерие по отношение на цялото управление на кабинета на Кирил Петков.

"Те искат да създадат хаос, защото знаят, че не могат да функционират при ясно определени правила."

По отношение на съдебната реформа Георгиев добави: "Това да реализираш визията си е едно, а да се бориш самоцелно за власт е друго. Никога не сме си представяли, че една реформа е да замениш Гешев с Рашков."

Относно местните избори в Перник Георгиев сподели, че няма намерение да влиза в сблъсък с Бойко Рашков.

"Няма как да вляза в сблъсък с човек, който е влязъл в ролята на политик в едни времена, които са много далечни. Той не се е променил особено много като манталитет. На него дължим разсипията по българската граница и положението, в което се намираме, за да не можем да влезем в Шенген."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай