Започна се! ДБ иска, но Асен Василев не дава

Изпълнителен съвет ще преговаря с партиите

Започна се! ДБ иска, но Асен Василев не дава | StandartNews.com

Два дни след изборите пазарлъците за кабинет започнаха отново с чертаенето на разделителни линии.

Играта кой с кого няма да се съюзява откри Асен Василев, който даде първи коментар след резултатите от изборите на 2 април

Националният съвет на „Продължаваме Промяната” взе решение, че ПП няма да подкрепи кабинет с мандат или участие на ГЕРБ, заяви съпредседателят на партията.

„Националният съвет дава мандат на Изпълнителния съвет да излъчи представители, които да водят разговори по политики с всички парламентарно представени партии”, добави той, цитиран от "Марица".

"Ние ясно обещахме на нашите гласоподаватели един нормален европейски живот, което включва честни и свободни избори", каза другият съпредседател на партията Кирил Петков. Това, изглежда, бе намек, че има проблем с честността на преминалия на 2 април парламентарен вот. 

Малко по-рано бившият депутат от "Демократична България" и едно от знаковите лица в "Да, България" Калоян Янков от Велико Търново призова за преговори с ГЕРБ. Според него това е единственият начин "за борба с корупцията, не на думи, а на практика". Янков смята, че за да не изгори и неговата партия в тази игра ще трябва да заложи на проверени кадри, които няма да се блазнят от корупционни схеми, пише "Флагман". 

Това е пореден сигнал, идващ от ДБ, който дава индикации, че може да се сформира правителство с ГЕРБ. Още преди седмица лидерът на "Да, България" Христо Иванов намекна, че може да се говори за общ кабинет, ако преди това се сформира конституционно мнозинство и приемат закони, гарантиращи контрола над главния прокурор и съдебната реформа.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай