Йонко Ненчев: Партия МИР предлага равномерно развитие на всички райони в България

Една от основните цели на партия МИР е равномерното развитие на всички райони в България чрез финансова децентрализация

Йонко Ненчев: Партия МИР предлага равномерно развитие на всички райони в България | StandartNews.com

Една от основните цели на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) е равномерното развитие на всички райони в България чрез финансова децентрализация. Това каза водачът на листата за народни представители на партия МИР за София област инж. Йонко Ненчев. Той е на 35 години, инженер на качеството в „Сенсата Технолоджис България“, общински съветник от партия МИР в община Ботевград и председател на местната структурата на партията. Член на комисията за работа с децата и младежта, спорта и туризма, както и на комисията по обществен ред и сигурност към Общинския съвет в Ботевград. Семеен с две дъщери на 8 и 12 години.

„Чрез финансовата децентрализация в общините ще остават повече средства от една страна и ще станат независими от централната власт от друга страна. Това на практика ще стимулира местната власт да привлича повече инвестиции, защото по-голяма част от средствата ще остават в общината и така местното самоуправление ще има механизма самостоятелно да решава къде приоритетно да ги насочва – дали в здравеопазване, дали в образование, дали за инфраструктура или в някоя друга сфера. По този начин всички райони в страната ще могат да се развиват равномерно“, заяви водачът на листата на партия МИР за София област инж. Йонко Ненчев.

Той подчерта, че листата на партия МИР за София област съчетава много добре енергията, младостта, опита, експертността и професионализма.

„В листа на партия МИР в София област има представители на всички сфери от обществено-икономическия живот в страната, това са инженери, лекари, икономисти, финансисти, дипломати, учители, мениджъри, представители на малкия, средния и фамилния бизнес. Тази съвкупност от експерти, професионалисти, от млади и по-опитни хора, ме кара да чувствам, че е дошло наистина време за промяна в България. Нашите цели и амбиции са да създадем общество, в което да има нови правила, морал, етика и всеки прави това, което най-добре може“, зави заяви водачът на листата на партия МИР за София област инж. Йонко Ненчев.

Той заяви, че зад партия МИР стои огромен експертен потенциал и че не случайно я наричат партията на новото поколение и морал в българската политика.

„Моята цел и амбиция е да надградим постигнатото по време на местните избори и с нашия морал, инициативност и родолюбие да успеем да оправдаем доверието, което ни гласуваха ботевградчани. Политиката за нас от партия МИР не е самоцел, а средство за решаването на реалните и ежедневните проблеми на българските граждани. Всички ние живеем тук в България и искаме нашите градове и нашата родина да бъдат едно добро място за живеене за нас и за нашите деца. Убеден съм, че ще успеем, защото не съм сам, зад мен е целият екип на партия МИР на местно и на централно ниво, а зад всички нас са хилядите български граждани, който искат истинската промяна, а не поредната подмяна. За това на предстоящите избори партия МИР е точно в десетката“, заяви още инж. Йонко Ненчев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай