Сряда,

Янев: Доказахме, че можем да управляваме и да решаваме проблеми

От: Агенция Стандарт -
1251
Янев: Доказахме, че можем да управляваме и да решаваме проблеми
A
A
A

 "Движещата сила на българската политика в момента са проблемите на обикновениягражданин, свързани с цената на живота, горивата и инфлацията, въпросите, свързани спредстоящата зима и как ще преминем през нея" – това каза в интервю за БНТ лидерът на КП “Български възход“ Стефан Янев.

За това какво трябва да се направи в настоящия момент, Янев коментира:

„По време на двете служебни правителства миналата година показахме, че можем да формирамеекип, че можем да решаваме проблеми и по този начин би трябвало да се подходи и в момента,т.е. да се търсят решения, да се търсят хора, които могат да решават проблеми, а не хора коитоговорят за собствените си проблеми“. И допълни, че и сега има екип и има основание да мисли, чеса покрити широк спектър на сфери на обществената дейност.

„Вървим смело напред, имаме план и правим необходимото“.

Новият обществен договор, който партия „Български възход“ предлага, Стефан Янев обясни така:

„Ние се намираме на вододела между полезността на модерния либерализъм и необходимосттаот връщане на ценности, които изповядва модерния консерватизъм. Либерализмът, въпрекимногото положителни неща, разрушава семейните връзки, обществото има нужда от сплотеност,ред и правила.“

Стефан Янев обясни и често използвания напоследък израз „Плуване срещу течението“ - товаозначава по-силно лидерство и в ЕС, и у нас. Това лидерство трябва да изведе ЕС нагеополитическата сцена на това място, което заслужава - равнопоставен на другите световницентрове на властта. И да защитава всички граждани на ЕС. Националните държави да бъдат всъстояние развиват своите цели, но да развиват и споделените ценности на Европейския съюз и НАТО. Това са ценности, свързани с качеството на живот на всички граждани, с възможността набизнеса да се развива в конкурентноспособна среда. Доброто състояние на гражданскотообщество зависи от една силна икономическа база, която това лидерство трябва да я осигури.

А дали България е повече на изток или повече на запад? Според лидерът на партия „Български възход“ България се движи по течението на глобалния либерализъм. „Ние предлагаме обратното- да правим практически решения за защита на националните интереси. Това са три стълбаполитики - сигурност, справедливост благоденствие.“


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com