Неделя,

Възраждане откриха как да влезем под кожата на Газпром

От: Иван Ангелов, кадър НоваНюз -
2340
Възраждане откриха как да влезем под кожата на Газпром
A
A
A

„Необходимо е да намерим начин да разговаряме с „Газпром” и руската страна, и да се опитаме да се договорим за преференциални цени. С аргумента, че на първо място сме част от един геополитически сблъсък, от който всички виждаме, че губим. Това, което може да се направи, е да свалим санкциите спрямо Русия, като независима държава, и да използваме това в преговорите с „Газпром” и да поискаме, за сметка на това, преференциални цени”. Схемата разясни в интервю за НоваНюз кандидатът за депутат от партия „Възраждане” Деян Николов.

Според него България трябва да запази пълен неутралитет, защото страната ни няма никакъв интерес да налага санкции. 

На въпрос, как вижда позицията за неутралитет, при положение, че България е член на ЕС и на НАТО, Николов отговори: „Това, че си член на определена организация не означава, че задължително трябва да се съобразяваш с  всяко едно решение, което се взима там. Можем да бъдем неутрални, защото сме независима държава поне на хартия. Другото решение е да продължим да търсим алтернативни източници на доставчици, което виждаме, че е изключително трудно или цената, която трябва да платим, е непосилна за нас и за българския бизнес”.

От "Възраждане" смятат, че шистовият газ не е вариант, а по отношение на втечнения смятат, че да докарваш газ от другия край на планетата не е икономически изгодно.

По повод минималната работна заплата и минималната пенсия в България Николов заяви: „Минималната работна заплата трябва да бъде поне 3000 лв. Това не означава, че можем да го направим от утре, но това трябва да бъде нашата цел. Минималната пенсия трябва да е поне 1000 лв., за да имат нашите пенсионери достойни старини и живот.”

По отношение на ДДС от Възраждане смятат, че за хранителните стоки от първа необходимост и за лекарствата, данъкът трябва да отпадне.

Валутният борд трябва да остане според партията. "Възраждане" смятат, че той действа като спасителен пояс.

„От една страна, да, ограничава икономиката ни, от друга страна не позволява на правителството да има голям дефицит в бюджета, не позволява на БНБ да печата безразборно пари”, коментира още Деян Николов.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com