Възраждане избиха рибата, кога трябва да въведем еврото

Събрани са 450 000 подписа за референдум за отлагане на влизането ни в еврозоната

Възраждане избиха рибата, кога трябва да въведем еврото | StandartNews.com

450 000 подписа за референдум за отлагане на влизането ни в еврозоната са вече събрани. Това обяви пред бТВ Цончо Ганев, който е водач на листите в 1 МИР-Благоевград и 2 МИР-Бургас на партия „Възраждане“.

„Първото нещо, което веднага може да се направи с решение на Министерски съвет, е отлагане на влизането на България в Еврозоната. Това е нещо, което се случи в Румъния. Там отложиха този процес до 2029 г.“, каза той.

Цончо Ганев обясни, че от „Възраждане“ са избрали 2043 г. за влизането на страната ни в еврозоната, защото „тогава вероятно ще имаме по-високи доходи и ще можем да издържим на този напън“. Според него до 2043 г. не е ясно също така дали ще има Европейски съюз.

„Референдум по тази тема ще има. Вече сме събрали над 450 000 подписа и на есен или когато президентът го насрочи българите ще кажат ясно и точно, че не искат да влизат в еврозоната“, поясни още той.

Кандидатът за депутат от „Възраждане“ каза още, че „вероятно в следващия парламент ще влязат т.нар. евроатлантически метастази, които ще ни вкарат във война с Русия“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай