Сряда,

Портокали за старта на кампанията на Кирил Петков

От: Редакция -
11559
Портокали за старта на кампанията на Кирил Петков
A
A
A

Над 400 хиляди тона плодове и зеленчуци със завишено съдържание на пестициди са влезли в България и ЕС през граничния пункт "Капитан Андреево" за последните 10 години. Това сочат изчисления на експерти от политическа партия "Продължаваме промяната". Законодателни промени трябва да прекратят практиката частни фирми да управляват национален обект като българската граница, заяви бившият премиер Кирил Петков.

Лидерите на "Продължаваме промяната" посетиха граничния пункт "Капитан Андреево", където по време на тяхното управление беше прекратена над десетгодишната дейност по фитосанитарния контрол на фирма "Евролаб".

"Сто процента от портокалитие, преминавали през границата, са със завишени пестициди. Половината лимони, които преминават, са със завишени пестициди. Когато говорим за корупция, не говорим само за пари, а и за здраве", каза Асен Василев.

Случаят е бил във финална фаза на разследването при предишното правителство. От "Продължаваме промяната" очакват то да бъде завършено по време на служебния или на следващия редовен кабинет. Настоящите управляващи продължават дейностите по засиления контрол, признават от "Продължаваме промяната", и очакват след изборите да имат възможност да затвърдят този контрол със законови промени.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com