Вицът на кампанията! Колко струва любовта на БСП към "Стандарт"?

Кой направи пропокация към независимата медия?

Вицът на кампанията! Колко струва любовта на БСП към "Стандарт"? | StandartNews.com

"Стандарт" има договор за 200 000 лв. с БСП. Това е най-големият медиен виц в предизборната кампания. Пусна го Институтът за развитие на публичната среда. Той издава сайта openparliament.net, който мери медийните пари по време на избори.

С тази колосална сума "Стандарт" грабна бронзовия медал в надпреварата за изборни пари след БНТ и "Евроком", навличайки си гнева на гилдията и респекта на политиците.

Телефоните ни тутакси почервеняха, но не от спешни нареждания от "Позитано" 20. А от притеснени техни конкуренти, които ни питаха с колко вече се оскъпяват тарифите ни, след като червените вдигнаха мизата до небесата.

Вярно е, че "Стандарт" прави чудеса, но чудото да работи със Столетницата не се е случвало от далечната 2017 г. Всеизвестно е, че ние не сме любимците на Корнелия Нинова, но затова пък винаги обективно отразяваме БСП. Не подминаваме успехите й, но и не спестяваме грешките й.

Кой направи провокацията? БСП е един от многото рекламодатели, които имат договор с водеща платформа за Гугъл реклами - ИзиАдс ЕООД, която трябва да разпространява банерите на Столетницата. Сумата, която БСП си е заделила за това е до 200 000 лв.

"Стандарт" от своя страна има договор за Гугъл реклама с ИзиАдс ЕООД, също като още над 25 други медии, броят на които всеки ден расте. Парите зависят от количеството импресии, които ще направи всеки червен банер във всяка една от десетките медии.

Вярно е, че "Стандарт" е най-бързо развиващата се информационна агенция, която вече удари 350 000 среднодневни уникални посещения. И прогнозата, че никой не чете никакви други сайтове и ние обираме всички импресии в родното интернет пространство ни блазни. Но, за съжаление, е далече от реалността.

Като имаме предвид подобни кампании, които са ежедневие за корпоративни клиенти, ако вземем и един процент от сумата - 2000 лв., ще е голямо постижение.

Изумително е, че експертите от Института за развитие на публичната среда не са успели да прочетат и разберат договора. Изумително е още, че единствено "Стандарт" от десетките сайтове е спазил Изборния кодекс и е публикувал целия договор, нищо че законът не го изисква изрично.

Логичният извод е, че някой умишлено се опитва да прави провокация със "Стандарт". Може да се предположи откъде идва атаката срещу нас. "Стандарт" е една от малкото независими медии, трън в очите на грантови организации и олигархични кръгове.

Искаме да ги успокоим. Нито ще ни спрат по пътя към върха, нито ще ни притеснят. Напротив - благодарим им, защото няма лоша реклама. А тъй като знаем, че безплатна няма, чакаме фактурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай