Вторник,

Валентин Тончев, ДПС: С разум, отговорност и диалог ще спрем бедността

От: Иван Ангелов -
524
Валентин Тончев, ДПС: С разум, отговорност и диалог ще спрем бедността
A
A
A

Разум, отговорност, диалог за справяне с бедността - това са целите, към които се стремим. Политическите партии яхват вълната на популизма, защото проявяват политическа импотентност. Не могат да предложат ясни решения за развитие на страната. Хората се притесняват за сигурността си на работното място, както и за цената на живота, а не дали ще преместим даден паметник. Това заяви пред телевизия НоваНюз Валентин Тончев от ДПС.

Според него българската позиция към Република Северна Македония не е добре аргументирана, тя е недобре дефинирана и несинхронизирана.

"Вдъхваме несигурност в партньорите си, не знаят какво смятаме и за Украйна. Трябва да продължим да даваме военна помощ, защото те се борят за териториалната си цялост. ДПС призовава да се формира редовно правителство на базата на няколко приоритета, какъвто е външната политика. В РСМ има вътрешни и външни сили, които не искат Балканите да станат част от ЕС. Ще бъде грешка България да възстанови ветото, това ще ни постави под изолация", заяви той.

По думите му чрез "еър полисинг" със съюзниците от НАТО българското въздушно пространство ще бъде защитено.

Относно проверките на европрокуратурата за ТЕЦ-ове, замърсяващи въздуха, той изрази надежда отговорните да бъдат наказани.

Тончев препоръча на следващото правителство да покани хора от сигурността на страните, които не ни допускат в Шенген, за да помогнат за охраната на нашата граница.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com