Петък,

В името на изборите! ДБ с 6 парливи въпроса към служебния кабинет

От: СТАНДАРТ -
3725
В името на изборите! ДБ с 6 парливи въпроса към служебния кабинет
A
A
A

Шест парливи въпроса към служебния кабинет за газа, Русия и зависимостта от Кремъл зададе в специална своя позиция Демократична България. Тя твърди, че кабинетът, назначен от Румен Радев, иска да обвърже България с Русия.

Въпросите са:

1. Кой ще поеме валутния риск, ако се приеме ултиматумът на Москва за плащане в рубли?

2. Колко и какво ще загуби България отказвайки се от възможността да поиска компенсации за неизпълнение на договора от страна на Русия, ако сега приеме ултиматума за плащане в рубли и се откаже от оригиналните условия по договора?

3. Как рискът Москва да ограничи или спре доставките през зимата не ни хвърля в сериозна газова криза?

4. Чии интереси обслужи, отказвайки 6 от 7-те танкера, част от действията на Европейската комисия по осигуряване на алтернативен газ за Европа?

5. Защо служебното правителство не поиска от Гърция и Турция свободни слотове за втечнен газ на най-високо политическо ниво?

6. Какво не знаем, за безрезервната вяра на служебното правителство в геополитическото оръжие на Кремъл наречено “Газпром”?

Служебният кабинет реставрира зависимостта от Кремъл и “неизбежно” води страната към тежка газова криза, се казва в позицията на “Демократична България”. Формацията се обявява категорично против връщането на “Газпром” като доставчик на газ за България и настоява за ясна позиция по действията на служебното правителство от всички политически сили, които се определят за изповядващи евроатлантически ценности.

 Призоваваме тишината на политическите сили, които ще участват в предстоящите парламентарни избори, да спре и да отворим широко очите си за настъпващото предателство на служебния кабинет, зове ДБ.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com