Тома Биков посочи най-големия слон в стаята

Първата и най-голямата тема очевидно е инфлацията, смята кандидатът за депутатът

Тома Биков посочи най-големия слон в стаята | StandartNews.com

Най-големият слон в стаята е политическата криза, а най силното послание е, че трябва да има правителство след изборите и това се постига много трудно и с много сложни конфигурации. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в специалното предизборно издание на „Стълбището“ по Дарик радио.

„Първата и най-голямата тема очевидно е инфлацията и рязкото падане на покупателната способност“, обясни Биков във връзка с темите, които вълнуват гражданите. „Ние сме в готовност да сведем инфлацията до средните нива в Европа“, обяви той.

По думите му реформи се правят с две трети обществено съгласие, а не със 121 депутата.

„Ние не даваме възможност на системите да заработят“, обясни той във връзка с опитите за „козметични“ промени в законодателството.

„По партийна линия да сменим главния прокурор? Ми аз съм против. Партиите могат да предложат законодателство. На партиите им е забранено да сменят главния прокурор“, обясни Тома Биков.

Той каза, че трябва да има орган, който да е отделен от главния прокурор и от Висшия съдебен съвет. Според него няма партия в България, която да е „за“ корупция.

„Ние предложихме формула: проевропейско управление“, категоричен е Тома Биков.

Той заяви, че от ГЕРБ очакват партиите да предложат програми, а не опорните си точки.

„Хубаво е да се действа, но да не се представя като битка с цялата корупция в държавата“, обясни Биков във връзка с казуса на ГКПП „Капитан Андреево“. Той обясни, че при нарушение от страна на фирмата, тя трябва да си поеме отговорността. „Това не е тема, която може да бъде мащабна“, обясни Тома Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай