Четвъртък,

Ст. Янев: Започваме с конкретни решения, засягащи живота на хората

От: СТАНДАРТ -
682
Ст. Янев:  Започваме с конкретни решения, засягащи живота на хората
A
A
A

В следващия парламент ще започнем с конкретни решения и законодателни инициативи, които засягат живота на българите тук и сега – ограничаването на икономическата криза, социалните теми като здравеопазване, образование. Например, здравеопазването трябва да бъде фокусирано върху пациента, образованието – върху ученика. Това каза лидерът на партия Български възход Стефан Янев на при срещата си с поддръжници на партията в Пазарджик и Смолян.

„Ние сме в състояние да водим разговор с всеки, но бъдещите ни действия и коалиции няма да бъдат на всяка цена. Ще работим за това българските граждани да се чувстват, че живеят в сигурна в България, че работят в среда, в която всеки ще може да развива таланта си, да развива това, което иска за себе си, за семейството си и за близките си“, добави още Янев.

Състоянието на сектора „Сигурност“ Стефан Янев коментира така: „Българската армия не е финансирана регулярно в последните 18 години, няма системни инвестиции в модернизация. Това, че все още имаме отбранителна способност, се дължи на желанието, ентусиазма и сърцатата работа на мъжете и жените в униформа. Нужни са и инвестиции в МВР – изграждане на служба „Гранична полиция“ на регионален принцип, защото работата й е свързана с граничните региони. Трябва да престане охраняването на границата на „ротационен принцип“ и с командироване на служители. Това не е ефективно.“

 


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com