Станислав Стоянов, Възраждане: Хората да излязат да гласуват, България го заслужава

В центъра на политиката у нас трябва да е интересът на нацията, а законите да се правят за хората, а не за политиците

Станислав Стоянов, Възраждане: Хората да излязат да гласуват, България го заслужава | StandartNews.com

Водачът на листата на „Възраждане“ за Велико Търново Станислав Стоянов се обърна с призив към избирателите: „Хората трябва да излязат да гласуват, защото България го заслужава.“

Категоричен е, че в центъра на политиката у нас трябва да е интересът на нацията, а законите да се правят за хората, а не за политиците.

Бизнес анализаторът и водач на листата на "Възраждане" за 4 МИР Велико Търново Станислав Стоянов е сред учредителите на партията през 2014 г.

Разочаровани от липсата на добри идеи в политиците и апатия спрямо проблемите на хората, заедно с Костадин Костадинов и съмишленици основават политическа формация. В центъра ѝ поставят българския национален интерес и добруването на нацията. Поглеждайки назад, осъзнава всъщност колко трънлив път е трябвало да изминат, за да се преборят заедно като една организация -  „Възраждане“ с всевъзможни фактори, целящи да ги стъпчат и да не им дадат шанс да спечелят доверието на хората.

Станислав е родом от Варна, но е неразривно свързан с Велико Търново, където е преживял едни от най-хубавите си години. Дошъл тук като студент в старата столица и тя откраднала сърцето му. Завършил е във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ бакалавърска степен по „Приложна лингвистика с френски и испански език", а след това магистратура по „Европейска интеграция“. В последствие надградил и с втора магистратура – „Европейска публична администрация“ от университета в Лиеж, Беглия.

Винаги се е вълнувал от политика, но реално своя прощъпулник в тази сфера прави с „Възраждане“.

„Искахме да обособим формация, която да върши нещо полезно за България. Много трудности и препятствия преживяхме, за да се стигне до момента, в който заявяваме намерението си да управляваме България, когато избирателите ни гласуват доверие. Ние ще преосновем България и ще я направим такава каквато трябва да бъде – независима и просперираща, предпочитано място за живот, работа и отглеждане на деца за всички българи. Можем да направим това, защото сме независими - зад партията не стоят чужди капитали, не сме нечий проект. Залагаме на практичния подход, не робуваме на външни интереси и матрици. Макар активна пропаганда да внушава, че сме руски проект, това мнение е погрешно и се насажда,  защото си позволяваме критика към западните сили. За нас водещ е единствено българският интерес“, заяви Стоянов.

Водачът на великотърновската листа изтъкна, че веднага след като започне работа новото Народно събрание, групата на „Възраждане“ ще предприеме спешни инициативи в редица направления. Определи като най-належащи стабилизирането на газовите доставки, планът за възстановяване и устойчивост и  прекратяване на плана за  въвеждането на еврото. По думите му това са казуси, за които следва да се обсъдят прецизно и по които не може да се взимат прибързани решения, защото погрешни действия биха излезли твърде скъпо на страната.

„Планът за възстановяване е обвързан със законови проблеми. Подписвайки го, ние се задължаваме да закрием около 40 процента от мощностите на  съществуващите ни ТЕЦ. Това е компромис, който България не може да си позволи за каквито и да е средствата от ЕС“, подчерта той. 

Убеден е, че „Възраждане“ има достатъчно доказани експерти и специалисти във всички сфери и може да управлява самостоятелно. Няма да се търси коалиране с останалите партии, но винаги биха подкрепили добрите идеи при гласуване в парламента.

Като кандидат-депутат от Великотърновска област сподели, че ще работи за на три основни местни приоритета Това са проблемите с водоснабдяването, транспортната свързаност,  чистотата на въздуха   и дейността на „Кроношпан“ . Категоричен е, че всичко, което зависи от народните представители на партията за прогреса и благото на региона, ще бъде направено.

„Хората са отвратени от политиката. Виждам, че не желаят да гласуват и да избират повече, но е необходимо да отделят 15 минути да отидат до урните, защото това е отговорно поведение. България го заслужава.

При срещи с хората те ни споделят за наличието на контролиран вот, купуване на гласове и злоупотреби на предстоящите избори, но нямаме доказателства, за да го разкрием.

За да не допуснем купеният вот да определя, призовавам за висока избирателна активност, да не проявяваме апатия, защото впоследствие ще се изправим пред решения, които друг е взел за нас и бъдещето ни. Да гласуваме разумно за България е нещото, което може да предотврати това да плащаме за грешки на зависими политици, които чрез машинации се опитват да заемат депутатски кресла“, допълни той.

Стоянов призовава хората да подкрепят „Възраждане“ с номер 14 в интегралната бюлетина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай