Созопол избра БСП

Общината бе втората в региона с най-висока избирателна активност

Созопол избра БСП | StandartNews.com

Коалиция БСП за България печели вота в община Созопол. Това сочат данните от паралелното преброяване на партиен щаб. Така общината остава червената крепост на Бургаска област, съобщава Флагман. 

1178 са подкрепили БСП. Втори са ГЕРБ с 1007 гласа. На трето място с много голяма разлика от втората сила се нарежда партията на Кирил Петров и Асен Василев „Продължаваме промяната“. За бившите управляващи са гласували 451 души. Възраждане е на следващата позиция с 340 гласа, Български възход на Стефан Янев получава 308 гласа, след тях са „Да, България“ с около 200. 

Община Созопол бе втората в региона с най-висока избирателна активност. Правото си на вот са упражнили 42,38 % от гласоподавателите. Кметът Тихомир Янакиев с успешното си управление върна доверието към партията в общината. 

Добрият резултат на вота се дължи и на силния кандидат, който БСП излъчи от морската община, а именно общинският съветник Андрей Николов. Той получи голяма подкрепа не само на местно, но и на областно ниво и зае шестото място в листата. Съпартийците му са убедени, че с идеите, хъса и интелекта, който притежава, има какво да докаже в 48-ото Народно събрание. В следващите часове ще стане ясно кои от листата БСП ще прати в парламента.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай