Симеон Славчев, партия МИР: Крайно време е да спрем да избираме между по-малкото зло

За това призова председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев

Симеон Славчев, партия МИР: Крайно време е да спрем да избираме между по-малкото зло | StandartNews.com

Крайно време е българите да се спрем да се обиждаме и мразим за чужди грешки и каузи и да избираме между по-малкото зло. Време е да се обединим около каузата България да бъде силна, социална и индустриална държава, а българския народ проспериращ и щастлив. Време е да гласуваме ЗА мира, вярата, семейството, родината, народа, свободата и справедливостта!

За това призова председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

„Партия МИР води позитивна предизборна кампания по време на която доказахме, че в политиката може и има морал, инициативност, родолюбие, експертиза и коренно различен подход за правене на политика. По време на кампанията МИР беше единствената партия, която даде решение на всеки един от реалните проблеми на българските граждани както в краткосрочен, така и в дългосрочен палн. Нещо повече – партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет приоритета, които ще изведат България от енергийната, икономическата, социалната, политическата и моралната криза. Петте приоритета са на първо място работеща и ефективна икономика, на второ място излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината. Третият приоритет е оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката. Четвъртият приоритет е реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство. Петият приоритет, който партия МИР предлага, е балансирана външна политика, защото само така България ще може да защити националния си интерес“, това заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че за партия МИР националният интерес на България е българите да не останат на студено и тъмно тази зима и да могат да си позволят и платят сметките за ток и отопление, както и да си могат да си напълнят хладилниците и да облекат, нахранят и изучат децата си.

„Случващото се в България през последните 32 години доказа, че така нареченият политически елит няма качества, морал, чест, елементарно чувство за справедливост. Също така липсват желание и политическа воля да се решават проблемите на българските граждани и България да бъде нормална европейска и развиваща се държава. През тези 32 години надеждите на хората останаха излъгани и всички си задаваме въпроса – а сега накъде? Според нас от партия МИР най-важното нещо сега е българските граждани да бъдем единни. За нас единството на нацията е условието, без което няма как да спрем деградацията и да просперираме. Това условие е изпълнимо само тогава, когато всички ние възприемем единни етични норми в общуването помежду си и изискваме от държавата да спазва тези норми в отношенията с всички граждани. Българите искат и жадуват да има справедливост, да имат сигурна работа и доходи, искат да живеят и да отгледат децата и внуците си в родината. Каузата на партия МИР е да сбъдне тази българска мечта. Именно затова ежедневно обединяваме експертен, професионален и морален потенциал около партия МИР и съм убеден, че тази експертна и морална платформа много скоро ще обедини около себе си голяма част от българите. България няма повече време за губене и експерименти. България има нужда от лидерство, почтено, работещо, можещо и открито управление. Политиката и управлението не са учебен полигон. Време е за нов модел на развитие и активни граждански действия. Партньори на партия МИР са всички честни, мислещи, дейни и морални българи, с които ще се обединим и ще върнем нормалността в страната. Именно затова партия МИР подава ръка на всеки, който е загрижен за морала, интелекта и развитието на българската нация и за това призовавам всички български граждани както в България, така и извън нея, да се включат и допринесат лично със своя Морал, Инициативност и Родолюбие за възраждането на българската държава. Българската история е доказала, че само когато е единен българския народ успява и това е и каузата на партия МИР – „Един за всички, заедно за България“.

Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев и призова българските граждани да подкрепят морала, инициативността и експертността в българската политика с номер 10.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай