Петък,

Симеон Славчев, МИР: Каузата ми е да спрем разделението в обществото

От: Стандарт -
1097
Симеон Славчев, МИР: Каузата ми е да спрем разделението в обществото
A
A
A

Време е да спрем разделението в българското общество и това е лична моя кауза в политиката. Това каза председателят на партия МИР Симеон Славчев. 

Той е инженер-магистър по "Индустриален мениджмънт", завършил е "Академия за социална политика" на Института за социална интеграция и има придобита допълнителна професионална квалификация по "Управленски умения". Специализирал е "Политически мениджмънт" в Българското училище за политика към Нов български университет. Има над 16 години управленски опит, като мениджър и ръководител на проекти. В мандат 2015-2019 г. е един от най-активните общински съветници в София и се преборва за премахването на незаконния автобусен паркинг пред храм-паметника “Св. Александър Невски”. Учредител и председател на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) и водач на листите за народни представители в 23 многомандатен избирателен район София и във област Бургас.

“Партия МИР предлага 16 точки, които ще изведат България от политическата, икономическата, демографската и моралната криза. 16-теточки всъщност са 16 приоритета от Програмата за възстановяването и устойчивото развитие на България на партия МИР, която представлява визия за основни национални цели и приоритети за устойчиво развитие на страната в краткосрочен и дългосрочен план във всяка една секторна политика. Крайно време е обществения интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България. Именно за това призовавам всички честни, мислещи, дейни и морални българи да се обединим около предлаганите от нас първи 16 стъпки, които гарантират връщането на нормалността и държавността в България“. Това каза още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той посочи и 16-те приоритетни точки в програмата на партия МИР, които са:

1. Превръщането на българската икономика в работеща и ефективна чрез въвеждане на социално-пазарното стопанство като икономическа основа на българското общество.

2. Излизане от демографската криза и подпомагане на българското семейство.

3. За всеки български гражданин да бъдат гарантирани от държавата безплатно образование, медицинско обслужване, както и правото на жилище, на чиста околна среда и на реален средно европейски доход и стандарт на живот.

4. Създаване на условия за запазване на образованите и подготвени кадри и връщане на българите зад граница в родината чрез гарантиране на тяхната реализация в България.

5. Оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство, земеделието, транспорта и логистиката.

6. Борба с корупцията на всички нива чрез съдебна и административна реформа и работещо електронно правителство.

7. Защита на националния интерес и общественото благо чрез провеждане на суверенна и балансирана външна политика.

8. Стратегическо развитие на ядрената енергетика.

9. Финансова децентрализация и равномерно развитие на всички райони в страната и възстановяване на българските села.

10. Стимулиране на производството, предприемачеството, иновациите, малкия и средния бизнес и връзката им с науката.

11. Възстановяване на ценностите и моралните устои на българското семейство и общество.

12. Въвеждането на вероучение в българските учебни заведения и двойно увеличение на часовете по математика, природни науки, родинознание и български език в учебните програми.

13. Пряко участие на гражданите в управлението чрез провеждането на местни и национални референдуми.

14. Прекратяване на всички подписани концесии за усвояването на природните богатства на България.

15. Спиране на войната по пътища чрез повишаване на нивото на пътната безопасност в страната.

16. България и Черноморския регион да бъдат зона на МИРА без чужди военни бази, без ядрени оръжия и биолаборатории.

“В България постоянно се говори за евроатлантически ценности и евроатлантическо мнозинство, което да състави правителство. Партия МИР се бори за българско мнозинство в парламента, което да защитава националните интереси на България и традиционните български, семейни и християнски ценности. Почти няма политик в България, който да не дава Швейцария като пример за успяла и просперираща държава. Никой политик, обаче не казва, че успехът на Швейцария се дължи основно на две важни неща: неутралитет и постоянни допитвания до народа. Целта на партия МИР е да постигнем тези две важни за успеха на България неща - неутралитет, което означава България и Черноморският регион да бъдат зона на мира, както и българите пряко да участват в управлението на страната чрез провеждането на постоянни местни и национални референдуми.“ Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той припомни, че партия МИР е обединила експертния потенциал на българската нация и има конкретни решения на всеки един от проблемите на българското общество и на всяка една от кризите в страната.

”Инфлацията е резултат от повишаване цените на горивата и електроенергията, както и от спекулата с цените. За да овладеят и спрат покачването на цените и инфлацията,  партия МИР предлага три конкретни решения. На първо място България да вземе стратегическо решение за развитие на ядрената енергетика, защото тя е най-евтина. Това означава да се изгради 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй" и да се построи АЕЦ "Белене". На второ място да се приеме закон срещу спекулата на цените, в който да се запише, че при доказана спекула от страна на търговци или производители тяхната печалба се конфискува в полза на държавата. Партия МИР предлага също така правителство незабавно да договори с всички хипермаркети замразяването на цените на стоките за минимум 3 месеца, както направи вече правителството на Франция. Всички тези мерки ще спрат обедняването на българския народ и ще свалят инфлацията и цените на електроенергията и стоките“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев. 

Той предложи експерти от всички сфери заедно с браншовите организации да изготвят Национална програма за възстановяване и устойчиво развитие на България, в която да се разпишат както в краткосрочен, така и в дългосрочен план как ще се развиват всички секторни политики в страната.

“Партия МИР предлага тази Национална програма да бъде подложена на широко обществено обсъждане и да бъде приета с национален консенсус от всички партии, граждански, неправителствени, браншови, работодателски и синдикални организации и тя да стане задължителна за изпълнение от всяко българско правителство и то да няма право да се отклонява от нея. Само по този начин България ще може да излезе от политическата, икономическата, социалната и моралната криза и в страната ни да има сигурност и стабилност и дългосрочна и устойчива визия“, каза още Симеон Славчев.

Той подчерта, че е крайно време в българския парламент да влезе партията на МИРА и призова всички българи да подкрепят и да гласуват за партия МИР с номер 16 в бюлетината.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com