ПП и ДБ се разбраха: Кой ще води листите в Пловдив

За първи път Пловдив град ще прати 12 депутати, с един повече от предишния вот

ПП и ДБ се разбраха: Кой ще води листите в Пловдив | StandartNews.com

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" са се договорили кой да води общите листи на новоизлюпената коалиция в Пловдив и областта. Споразумението предвижда ПП да получи първите места и в двата избирателни района, съобщи "Марица".

В Пловдив град №1 ще бъде бившият председател на парламента Никола Минчев, който водеше листата на "Промяната" и на предишните парламентарни избори.

По същия начин и в Пловдив област начело ще бъде досегашният депутат на ПП Росен Костурков. ДБ ще излъчи техните подгласници в двата района.

Предстои да се уточни разпределението на останалите места между двете формации, които преди дни подписаха коалиционно споразумение. За първи път Пловдив град ще прати 12 депутати, с един повече от предишния вот, заради новото преразпределение на мандататите с оглед последното преброяване. Пловдив област запазва квотата от 11 народни избраници. 

Партиите и коалициите могат да регистрира кандидатски листи за народни представители в Районните избирателни комисии (РИК) за вота на 2 април от понеделник, 17 февруари. 

Крайният срок за регистрация е 17:00 ч. на 28 февруари, включително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай