Петък,

Политолог видя какво ще спечелят първите на изборите

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ -
1884
Политолог видя какво ще спечелят първите на изборите
A
A
A

Която и политическа формация да е на първо място на изборите на 2 април тя ще има психологическо предимство. Взима първи мандат. Но уравнението след това изглежда много подобно на това, което беше в 48-ото НС. Ако съберете мандатите, няма да получите по-различно число в евентуално 49-о НС. Това мнение изрази пред Нова телевизия политологът от агенция "Тренд" Димитър Ганев.

ПРОЧЕТЕТЕ: Ново проучване потвърждава преднината на ПП-ДБ пред ГЕРБ

По думите му няма вариант, в който да се направи така наречената „Хартиена коалиция”. „Дори да излезе математически сметката – политически това няма как да стане. Те имаха възможност да направят кабинет и в предното НС, но не го направиха”, подчерта той.

„Всяка една външна опасност – отечеството е в опасност, потъваме, фалираме, може да бъде аварийно лепило. То може да бъде лепило и за първите две формации. Но комбинацията между първите две политически сили и комбинацията между партиите в „Коалицията на статуквото” не виждам как ще се случи, защото местните избори са спирачка за това”, каза Димитър Ганев.

Според него ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС няма как да се коалират при положение, че градят предизборната си кампания въз основа на взаимни обвинения срещу опонента си.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията