Политолог видя какво ще спечелят първите на изборите

Няма вариант, в който да се направи така наречената "Хартиена коалиция"

Политолог видя какво ще спечелят първите на изборите | StandartNews.com

Която и политическа формация да е на първо място на изборите на 2 април тя ще има психологическо предимство. Взима първи мандат. Но уравнението след това изглежда много подобно на това, което беше в 48-ото НС. Ако съберете мандатите, няма да получите по-различно число в евентуално 49-о НС. Това мнение изрази пред Нова телевизия политологът от агенция "Тренд" Димитър Ганев.

ПРОЧЕТЕТЕ: Ново проучване потвърждава преднината на ПП-ДБ пред ГЕРБ

По думите му няма вариант, в който да се направи така наречената „Хартиена коалиция”. „Дори да излезе математически сметката – политически това няма как да стане. Те имаха възможност да направят кабинет и в предното НС, но не го направиха”, подчерта той.

„Всяка една външна опасност – отечеството е в опасност, потъваме, фалираме, може да бъде аварийно лепило. То може да бъде лепило и за първите две формации. Но комбинацията между първите две политически сили и комбинацията между партиите в „Коалицията на статуквото” не виждам как ще се случи, защото местните избори са спирачка за това”, каза Димитър Ганев.

Според него ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС няма как да се коалират при положение, че градят предизборната си кампания въз основа на взаимни обвинения срещу опонента си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай