Политолог прочете присъдата на вота

Споредпроф. Пиргова партиите продължават да бъдат слаби и да не излъчват послания

Политолог прочете присъдата на вота | StandartNews.com

"На този етап шансове за политически кабинет няма или са съвсем минимални. Като наблюдавам поведението на реалните политически играчи в последната седмица, виждам, че президентът Радев прави една доста сериозна заявка, че той е стабилната политическа сила, която може да се справи с кризите, да бъде лоялен към ЕС, НАТО и да следва политиката на нашите съюзници. Той направи заявка за продължаване на служебния кабинет", коментира политологът проф. Мария Пиргова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според нея партиите продължават да бъдат слаби и да не излъчват послания. Тя се съмнява доколко партиите са наистина слаби и доколко не искат, защото обстановката е сложна и кризите са много насложени една върху друга, а партиите не искат да поемат отговорност. 

Проф. Пиргова коментира, че партиите се готвят по-скоро за следващите местни избори, отколкото за тези парламентарни. Тя добави, че ще видим едно възпроизвеждане на старите фигури в парламента и много жестока битка за местните избори. 

"Аз виждам едно много силно поведение на "Възраждане". Костадин Костадинов поднася една национална политика, за разлика от другите, които фрагментират отделни политики. Те ще останат изолирани или ще се съюзят с ГЕРБ", прогнозира тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай