Сряда,

Политолог обясни защо хората харесват и гласуват за Борисов

От: Иван Ангелов, сн. БГНЕС, архив -
19995
Политолог обясни защо хората харесват и гласуват за Борисов
A
A
A

Българските гласоподаватели оттеглят подкрепата си от "Продължаваме промяната", хората се обърнаха в политическата безизходица отново към Бойко Борисов като най-адекватен лидер. Тази констатация направи политологът Слави Василев, коментирайки пред бТВ резултатите от изборите.

Мнението му е, че това се случва, тъй като ПП не са изпълнили обещанията си и те не са имали реализация в тяхното управление.

От своя страна мнение изказа общественикът и писател Радослав Бимбалов. "Хората не участваха на тези избори, при толкова ниска избирателна активност - участваха твърди електорати. Електоратът на ГЕРБ е огромна администрация, която връща услугата на Борисов, да го върне в джипа", смята той.

Журналистът Явор Дачков смята, че единствената възможна коалиция за правителство е ГЕРБ-ПП, но последните снощи са блокирали тази възможност. За него правителство няма да има.

"Не разбирам защо е циркът на ПП, те започнаха да крадат от първия ден, аргументът им "Ние сме срещу корупцията" не важи и прекъсването на договора с "Газпром" е най-очевидното нещо, както и завод за батерии и т.н. Патосът "Не ние, а ГЕРБ са корумпираните, издиша", анализира Дачков.

Слави Василев смята, че следващият премиер ще е Гълъб Донев. "ПП в опозиция изключва всички възможности за това НС", добави той. По отношение на подкрепата за Костадин Костадинов и "Възраждане" политологът е убеден, че печели, защото говори добре на хората и печели електорат с възгледи, различни от тези на ПП, ГЕРБ и ДБ.

Проф. Ивайло Дичев смята, че партиите са в "цайтнот". "Основната фигура" за него е Бойко Борисов, който трябва да отстъпи за коалиция за съставяне на правителство, смята културният антрополог. Според него всички трябва да седнат, включително президентът Румен Радев, и да помислят за начин за излизане от кризата, за да дойдат инвестиции от Европа, както и че бюджетът няма да издържи на сегашната инфлация.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com