Понеделник,

По-малко хора гласували в Добрич

От: Стандарт -
705
По-малко хора гласували в Добрич
A
A
A

31,48% е избирателната активност в област Добрич. Най-висока е избирателната активност в община Шабла 34,89%, а най-малко са гласували жителите на Тервел - 24,83%. 

През октомври 2022 г. в областния град са гласували 26 898 души, а днес до урните отидоха 26 712.

Осем жалби са подадени в РИК Добрич през днешния ден, които не визират сериозни нарушения на изборното законодателство. Девет преписки и досъдебни производства във връзка с престъпления срещу избирателните права на гражданите са образувани в Районна прокуратура - Добрич.

От 22 март до 1 април районната прокуратура в Добрич е работила по пет преписки, образувани по сигнали срещу лица, занимаващи с така нареченото "купуване на гласове".При извършените проверки не са установени данни за извършени престъпления. Съответните прокурори са постановили отказ от образуване на досъдебни производства. Четири досъдебни производства за престъпления против избирателните права на гражданите са образувани от 24 март до 31 март. По три от тях са извършени претърсвания и изземвания. Към този момент няма привлечени обвинявеми. В двата дни на април няма образувани досъдебни производства, съобщава dobrichonline. 


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com