Петков извади данни! Преобърна социологията с главата надолу

По-лошо е да имаме задкулисие като партньор, отколкото да нямаме коалиция, казва той

Петков извади данни! Преобърна социологията с главата надолу | StandartNews.com

„Имаме много голям шанс да сме първа политическа сила. Нашите вътрешни проучвания показват, че това е огромен шанс. Има голяма вероятност да сме първа политическа сила и вероятност да сме 121, плюс депутатите на трите партии”, заяви пред Нова телевизия съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По-лошо е да имаме задкулисие като партньор, отколкото да нямаме коалиция, започна коментара си Петков.

Той отчете - една от най-големите грешки е, че са се съгласили да имат коалиционен партньор, който е бил „Троянски кон”. „70% от енергията ни отиваше да опазим държавните средства не само от задкулисието, но и от желанието на "Има такъв народ" да дава пари по стария начин”, уточни той.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” смята, че от ГЕРБ трудно биха влезли в директен дебат. Той посочи, че канят лидера на партията Бойко Борисов на реален дебат, защото хората имали право да знаят какво мислят лидерите.

„Лидерите трябва да застават зад политиките си. Не ни е страх, не разчитаме само на пиар стратегии. Заставаме с лицето си за важните политики на България”, подчерта Петков.

„Съдът не казва, че Борисов е невинен. Казва, че факторът „неотложност” не е бил там. Това е голяма разлика. С една работеща прокуратура Борисов трябва да е в риска да е виновен”, коментира той ареста на лидера на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай