Петков и Иванов се подписаха в ЦИК, за какво призоваха

Коалицията внесе 9999 подписа

Петков и Иванов се подписаха в ЦИК, за какво призоваха | StandartNews.com

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" се регистрираха в Централната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори. Коалицията внесе 9999 подписа. Целта на новите партньори е да обединят сили за развитието на България като справедлива държава, каза Кирил Петков, цитиран от БНР.

"От миналото Народно събрание разбрахме, че "Съединението прави силата" трябва да стане извън Народното събрание първо, за да имаме силна група на реформаторски сили в този парламент, така че най-накрая надеждата на всички българи да бъде реалност. Вярваме, че надеждата заедно ще можем да я постигнем, заедно, не само ние, но и цялото гражданско общество, което се надява за нова България, за България, за която всички си мечтаем - със здравеопазване, с образование, с всички приоритети, които ги говорим от много време".

Христо Иванов обяви, че коалицията трябва да получи първия мандат, за да има ясна посока и развитие пред страната ни:

"България трябва да тръгне напред. Всички усещаме, че България е спряла, защото силите на статуквото са забили пети буквално като магарета и не дават страната да тръгне напред. Трябва голямо обединение на силите не просто политическо, а на гражданите, които да поискат България да тръгне напред. Ние им даваме инструмент. Този инструмент трябва да получи мандат. Нашата коалиция трябва да получи мандат да управлява, да налага условия, да налага дневен ред, да провежда реформи. За това се изисква голяма политическа сила. Призивът ни към всички граждани е: подкрепете ни, защото иначе България ще продължава да тъне в това безвремие и в тази липса на посока".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай