Партията на Янев вижда шанс за дипломация в Украйна. Причината

„Български възход” осъжда действията на Путин

Партията на Янев вижда шанс за дипломация в Украйна. Причината | StandartNews.com

Фактът, че мобилизацията в Русия е "частична" показва, че има шанс дипломацията да проработи. Това обяви в ефира на телевизия НоваНюз кандидатът за депутат от "Български възход" Георги Самандов.

„Български възход” осъжда действията на Путин, конфликтът засяга човешките животи в Украйна, както и директно и индиректно членовете на ЕС. България трябва да заеме проактивна позиция за разрешаване на конфликта чрез съюзите, в които участва. Имаме шанса като страна с близки връзки и с двата народа да бъдем парламентьорът, който да достигне до разрешаване на конфликта. България може да бъде проводник на дълго чакания мир в Украйна. Изпуснахме момента да сме дипломатически посредник. Трябва да се съсредоточим върху това да изразим готовност за възстановяване страната им след края на конфликта”, заяви кандидат депутатът от партията на Стефан Янев.

Според Самандов служебният кабинет спазва закона за енергетиката - газ се доставя чрез тръжни процедури. "Никой не разбра кой е договорил седем танкера. "Булгаргаз" единствено трябва да разговаря с "Газпром", но тя е само една от възможностите. Не трябва да се късат взаимоотношенията, но не бива и да се фокусираме само върху тях. Да гледаме върху нови хоризонти, Германия погледна към ОАЕ, Франция към Катар. България да погледне наблизо, а не само отвъд океана за втечнен газ. Източник на природен газ може да бъде и Израел", подчерта Георги Самандов. И допълни, че при арбитраж с "Газпром" не се знае какво може да се случи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай