Петък,

Партията на Стефан Янев се стъписа. Има ли коалиция с ВМРО?

От: Иван Ангелов, кадър БНТ -
1907
Партията на Стефан Янев се стъписа. Има ли коалиция с ВМРО?
A
A
A

Коалиция "Български възход"-ВМРО няма. ВМРО я тиражираха в публичното пространство, но ние никога не сме казвали, че ще бъдем в коалиция с тях. Това заяви Виолета Комитова от "Български възход" в интервю за БНТ.

"Новината, че ще сме в коалиция с ВМРО, я произведоха самите ВМРО. Те са се регистрирали сами за изборите, БВ също са регистрирани самостоятелно за изборите, изведнъж някой произвежда една такава новина, която се мултиплицира, включително от социологически агенции", каза Комитова.

Тя обясни, че партията ѝ е водила разговори с много хора от политически формации, професионални и правителствени организации, защото от БВ смятат, че диалогът трябва да бъде изнесен в обществото.

"Проява на слабост е да крещиш и да обвиняваш без обвинения, да лепиш етикети. Българското общество ако иска да лансира партии, които всеки ден ще крещят, ще се обвиняват и няма да произвеждат нищо в полза на гражданите и бизнеса, изборите предстоят. Ако искат обаче да се борим за успокояване на топката в нашето общество, за повече сигурност, защото нашето общество страда от несигурност във всеки аспект, това минава само през редовно правителство".

Трудно е да се мисли за партньорства, защото много хора смятат, че трябва да се води разговор за приоритетите в обществото - в момента това са несигурността в обществото и инфлацията.

"Приоритетът на БВ е инфлацията върху цените на храните. Всичко друго можем да преживеем, поскъпването на мебелите, колите и жилищата, но цената на храната, която довежда наши граждани да стоят гладни, според мен абсолютна безотговорност на политиците. Докато се карат политиците, гражданите и бизнесът ще страдат".

"Български възход" ще се яви самостоятелно на изборите, заяви отново Комитова, а листите вече се редят.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията