Сряда,

Оръжие за Украйна? Четири партии в челен сблъсък

От: СТАНДАРТ -
1485
Оръжие за Украйна? Четири партии в челен сблъсък
A
A
A

Трябва ли България да изнася оръжие за Украйна? Четири партии влязоха в челен сблъсък по време на предизборен ебат за външната политика по Нова тв. Сили премериха Александър Симов от БСП, Людмила Илиева от „Демократична България", Милен Керемедчиев („Има такъв народ”) и Деян Николов от „Възраждане”.

„България не трябва да изнесе дори един патрон за Украйна. Ситуацията е специфична. Не бива да бъдем част от разпалването на конфликта”, каза Симов.

„Имаме агресор и жертва. Естествено, че сме на страната, която е подложена на системно унищожаване”, смята представителят на ДБ Людмила Илиева.

 „Тази двойствена политика да говориш едно и да правиш друго е видна и за малките деца. Очевидно е, че България изнася оръжие”, контрира дипломатът Милен Керемедчиев.

На подобно мнение е и Деян Николов. „Ясно е за всички, че България тайно изнася оръжие за Украйна.  Трябва да запазим неутралитет и да се погрижим за българската общност в украинската държава”, поясни той.

Четиримата коментираха и евроатлантическата коалиция.

„Темата е най-голямата медийна измама, която някога съм виждал. Не съм видял такова разделение в обществото”, заяви Симов.

 „Присъствието на България в Европа е константа. Всички трябва да го браним, а не да се възползваме от него”, поясни Илиева.

„Не мисля, че има такъв дебат. Преди 17 години, когато се подписа членството на България в НАТО, имаше огромна подкрепа”, смята Керемедчиев.

„Видяхме, че някои от българските подразделения на международни медии вече пишат по темата. Лично смятам, че евроатлантическата коалиция ще се случи по нареждане от американското посолство. Всички маски ще паднат”, каза Николов.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com