Новият вожд на българите! Разкритие на топ експерт

Какво каза за изборите Мира Радева

Новият вожд на българите! Разкритие на топ експерт | StandartNews.com

Хората се чувстват изтощени и до голяма степен и политиците ми изглеждат изтощени. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" социологът Мира Радева. Липсваше енергия в тази кампания, липсваха нови предложения, категорична бе тя.

"На мен ми се струва, че самите избиратели никак не искат от същото. Имам предвид управление. Те казват: "Трябва да се направи същото управление, което…“. Самите гласоподавателите, тоест, ние, хората, избирателите, които отиваме до урните, разбираме колко решителен и важен е този момент, но се чувстваме доста объркани, защото самите политици, като че ли не задават ясна линия за развитие, и то в една ситуация, която е толкова тревожна. Тревожна в международен план, тревожна в икономически план. Наистина точно в такива тревожни ситуации трябва много изявено лидерско мислене и много нестандартен подход.

Искаме пред нас, пред очите ни да се роди лидер, който да ни поведе. Вижте какво се случи с войната – излезе Зеленски, пое функцията на лидер, каквато дори според мен той не е осъзнавал, че може да носи подобна отговорност, но застана пред хората и ги обедини. И ето, виждаме, че дори в момента се говори, че може би войната е обърната. 

Путин подцени самосъзнанието, националната идентичност на тези хора, които искаха различен свят, различен от този, който предлага Путин, и от друга страна, благодарение на невероятните лидерски качества на Зеленски. Той няколко пъти на ден се обръщаше към хората, говореше им, някак си показа, че елидер. Ами точно това не видях в тази кампания.

Някак си, дори и сега гледам един представител на бившата управляваща коалиция, и изглежда много втвърден в това, което било, искат от същото", каза Мира Радева. Според нея не се вижда истинско, мащабно и перспективно мислене.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай