Понеделник,

Новина от ГЕРБ. Ключово решение за кабинет

От: Агенция Стандарт -
1860
Новина от ГЕРБ. Ключово решение за кабинет
A
A
A

"Ще предложим експертен кабинет, с търсенето на подкрепа за такъв вид кабинет, защото за България отиването на едни нови избори есента с местните избори е страхотна компликация", заяви в ефира на БНТ Росен Желязков от ГЕРБ.

Според него "Продължаваме Промяната" нямат структури по места и инертността на едни парламентарни избори помага и при местните.

"Толкова се умориха хората от това да правят избор, че нищо хубаво вече няма в иначе единствения демократичен подход в една нормална правова държава. Да си позволим още един период с приемане на закони на килограм, без да има ясна визия, би било трудно поносимо за хората", добави Желязков.

Росен Желязков коментира евентуална процедура по импийчмънт на президента така: "За да се реализира такава процедура, трябва да има едно от две основания - нарушение на Конституцията или държавна измяна".

"В случая ние нямаме действие или бездействие, което може да се квалифицира в една от тези две хипотези, трябва да има и действащ парламент", допълни Росен Желязков.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com