Нинова задмина Бай Тошо! С какво се похвали

При откриването на предизборана кампания

Нинова задмина Бай Тошо! С какво се похвали | StandartNews.com

"Никога не сме правили избори в толкова много кризи – ковид криза, енергийна, икономическа, войната в Украйна с всички последици от нея. Никога не сме били изправени пред толкова предизвикателства. А за нас българските социалисти тези избори са различни, защото ги правим след наше участие в управление. Заставам пред вас с открито лице, че сме си свършили работата. Каквото обещахме за краткото време, в което управлявахме – го изпълнихме", заяви Нинова.

"Ако не беше БСП в това правителство, нямаше да има такава силна социална политика. Кой каквото иска да говори сега, който и каквито компромати да вади всеки ден от джоба си, фактите са едни. Европейската статистическа агенция отчете, че в края на нашето управление за пръв път откакто сме член на ЕС – България е на първо място по промишлено производство и по индустрия. На четвърто място по ръст на БВП", изтъкна още лидерът на БСП.

"Ние застанахме до малкия и средния бизнес. Ние подкрепихме фирмите в кризата с тока, с компенсация за 250 лв. на мегаватчас. Ние спряхме рекета върху фирмите, който властваше 12 години при Бойко Борисов. Ние върнахме държавните предприятия и държавната собственост там, където им е мястото. Спряхме неолибералния модел, който казваше, че държавата не може да управлява добре. Спряхме неолибералния модел, който раздаваше всичко на концесия и се отказваше от държавна роля", подчерта Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай